Tréner Todd McLellan: Podviedli nás, ale ideme ďalej

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 12:48 • 2 min
Tréner Todd McLellan: Podviedli nás, ale ideme ďalej

LOS ANGELES - Bežala 52. min šiesteho súboja 1. kola play-off NHL medzi hokejistami Los Angeles a San Jose. V Staples Center v L. A. stálo na ukazovateli skóre 1:1, ale práve vtedy domáci priklonili tretím gólom víťazstvo na svoju stranu.

slovakia

left justify in out

Bol to však kontroverzný moment. Brankár hostí Alex Stalock neudržal puk po strele obrancu domácich Robyna Regehra. Ten sa ocitol za jeho chrbtom, ale neprešiel bránkovou čiarou. Za ňu ho dostal až útočník Kings Justin Williams, ktorý vložil hokejku pomedzi Stalockove betóny a posunul puk do bránky. Domáci napokon zvíťazili 4:1 a vynútili si rozhodujúci siedmy zápas.

 

"Myslel som si, že je to už stratené, ale rozhodca nezapískal. Tak som tam vopchal hokejku a prešlo to až do bránky. Ak by sa rozhodlo, že gól neplatí, vzal by som to. Nakoniec však platil," komentoval Williams na webe NHL.

 

Rozhodcovia si nechali celú situáciu pustiť zo záznamu a usúdili, že gól bude platiť. Na zábere jednej z lokálnych televízií v Los Angeles bolo zrejmé, že puk za Stalockom bolo pred dokončením akcie stále vidieť, čiže bol v hre. Iný názor mal kouč San Jose Todd McLellan. Podľa neho mal rozhodca Chris Lee fúknuť do píšťalky a prerušiť hru. "Boli sme podvedení. Povedali mi, že ak vidíte puk po celý čas, gól má platiť. To sa ľahko povie s odstupom času po akcii. Toto bol rozhodujúci moment zápasu. Nezostáva nám iné, len to prekonať a ísť ďalej," uviedol McLellan. "Hrali sme dobre až do momentu, keď sme dostali gól, ktorý nemal byť uznaný. Teraz sa ideme pripraviť na rozhodujúci zápas," podotkol kapitán San Jose Joe Thornton. 

 

Los Angeles Kings je deviatym tímom v histórii play-off NHL, ktorý doviedol sériu do vyrovnaného stavu z manka 0:3 na zápasy. Trom mužstvám sa dokonca podaril dokonalý obrat z 0:3 na 4:3. Zatiaľ posledným je Philadelphia, ktorá takto pokorila Boston v semifinále Východnej konferencie v roku 2010. V jej drese vtedy hrali aj súčasní dvaja útočníci Kings Jeff Carter a Mike Richards. Teraz majú šancu stať sa prvými dvoma hráčmi s dvojnásobným dokonalým obratom na konte. "Snažíme sa na to nemyslieť a nehovoriť o nejakých obratoch v sériách. Vieme, že je toho plná televízia aj noviny, my však myslíme vždy len na to, aby sme čo najlepšie zvládli najbližší zápas proti ťažkému súperovi," vyhlásil útočník L. A. Jarret Stoll pre server NHL. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies