Tréner Nemecka Cortina vsadil na skúsenosť: Chceme turnaj vyhrať

NETKY.SK • 5 November 2014, 13:08 • 2 min
Tréner Nemecka Cortina vsadil na skúsenosť: Chceme turnaj vyhrať

MNÍCHOV - Domáca hokejová reprezentácia sa na jubilejnom 25. ročníku Nemeckého pohára v Mníchove (7.-9. novembra) predstaví narozdiel do Slovenska či Švajčiarska so skúseným, medzinárodne ostrieľaným kádrom. Tréner Nemcov Pat Cortina povolal do národného mužstva až 13 hráčov, ktorí štartovali na tohtoročných MS v Minsku.

slovakia

left justify in out

Štyria nominovaní hokejisti majú na konte sto a viac reprezentačných štartov - Yannic Seidenberg (100), Philipp Gogulla (125), Michael Wolf (133) a Christoph Ullmann (144), pričom Wolfa čaká už desiaty štart na turnaji. Po ročnej pauze sa do národného tímu vracia 31-ročný Patrick Reimer, v uplynulej sezóne Hráč roka v nemeckej DEL. Jediným nováčikom vo výbere je útočník Augsburgu Sebastian Uvira.

 

"Snažili sme sa zostaviť čo najsilnejší možný káder," citujú Cortinu nemecké médiá. "Zvolili sme ideálny mix starších i mladších hráčov, s ktorým máme šancu získať titul. Potenciál na to určite máme. Je to pre nás veľmi dôležitý turnaj na začiatku dôležitej sezóny. Chceme sa pred domácim publikom prezentovať kvalitnými výkonmi a jubilejný turnaj vyhrať, i keď nás čakajú zdatní súperi."

 

Päťdesiatročný Kanaďan s talianskou krvou musel v pôvodnej 28-člennej nominácii spraviť na začiatku týždňa niekoľko zmien. Pre zranenia či chorobu mu vypadli André Rankel, Constantin Braun, Daryl Boyle či Jerome Flaake, ktorých nahradili Martin Buchwieser, Florian Kettemer, Armin Wurm a spomínaný Uvira. Základ tímu tvoria hráči z domácej DEL, jediným legionárom je obranca Justin Krueger zo švajčiarskeho Bernu.

 

Nemci začnú účinkovanie na mníchovskom turnaji v piatok 7. novembra o 20.00 súbojom so Švajčiarskom, o deň neskôr narazia v Olympijskom parku na Slovákov (16.15) a podujatie zakončia nedeľňajším duelom s Kanadou (16.45).
      
Nominácia Nemecka na NP v Mníchove:
brankári
- Dennis Endras (Adler Mannheim), Timo Pielmeier (ERC Ingolstadt), Niklas Treutle (EHC Mníchov)
obrancovia - Sinan Akdag (Adler Mannheim), Torsten Ankert (Kolín Haie), Nikolai Goc (Adler Mannheim), Frank Hördler (Eisbären Berlín), Benedikt Kohl (ERC Ingolstadt), Justin Krueger (SC Bern/Švajč.), Björn Krupp (Kolín Haie), Dennis Reul (Adler Mannheim), Florian Kettemer (EHC Mníchov), Armin Wurm (Grizzly Adams Wolfsburg)
útočníci - Yasin Ehliz (Norimberg Ice Tigers), Philipp Gogulla (Kolín Haie), Patrick Hager (ERC Ingolstadt), Kai Hospelt (Adler Mannheim), Marcus Kink (Adler Mannheim), Thomas Oppenheimer (Hamburg Freezers), Daniel Pietta (Krefelder EV), Matthias Plachta (Adler Mannheim), Patrick Reimer (Norimberg Ice Tigers), Yannic Seidenberg (EHC Mníchov), Christoph Ullmann (Adler Mannheim), Michael Wolf (EHC Mníchov), Marcel Noebels (Eisbären Berlín), Martin Buchwieser (Adler Mannheim), Sebastian Uvira (Augsburger Panther)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies