Tréner Komňacký po debakli 0:5 v Příbrami skončil, vedenie ho odvolalo

NETKY.SK • 26 November 2013, 10:57 • 2 min
Tréner Komňacký po debakli 0:5 v Příbrami skončil, vedenie ho odvolalo

JIHLAVA - Vedenie českého futbalového ligistu Vysočina Jihlava v pondelok odvolalo z funkcie trénera Františka Komňackého. Stalo sa tak po tom, čo mužstvo utrpelo v sobotu debakel 0:5 v Příbrami. Po najvyššej prehre v ligovej histórii Jihlava klesla na posledné miesto v Gambrinus lige.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdvaročný Komňacký, ktorý je známy aj z pôsobenia na Slovensku (MŠK Žilina, Matador Púchov, MFK Ružomberok), viedol Jihlavu od jej vlaňajšieho návratu do ligy. "Tréneri František Komňacký a Josef Vrzáček zároveň do pondelka dostali úlohu vypracovať analýzu výkonov mužstva a jednotlivých hráčov. Druhý asistent Marek Zúbek bude pri mužstve pokračovať aj naďalej," vyjadril sa hovorca klubu Miroslav Fuks na oficiálnej internetovej stránke Vysočiny. Komňacký pritom bezprostredne po sobotňajšom debakli veril, že pri mužstve bude môcť ešte zostať, minimálne aspoň pre záverečné kolo. "Sme teraz celkom v problémoch, ale ešte máme šancu našu pozíciu na konci jesene vylepšiť. Keď zvládneme domáce stretnutie so Slováckom, tak by sme mohli byť aj štvrtí od konca. A už by atmosféra v celom klube bola iná," povedal Komňacký v súvislosti s tým, že vo vyrovnanej tabuľke delia Vysočinu tri body od desiateho miesta.

Nespokojnosť jihlavského vedenia s jesennými výkonmi (len tri výhry z pätnástich zápasov) však už bola vysoká. "Nejde mi do hlavy, prečo mužstvo, ktoré v uplynulom ročníku dokázalo odohrať veľmi dobré zápasy, je v tabuľke zrazu niekde inde," čudoval sa jeden z majiteľov klubu František Vaculík. "A nejde len o výsledky, ale o celkový obraz hry. Ten je iný, ako som čakal."

Vaculík zároveň konštatoval, že ak sa nedarí firme, tak vždy a všade najväčšiu zodpovednosť preberá šéf. No pokojní nemôžu zostať ani samotní hráči a počas zimnej prestávky sa očakávajú zmeny v kádri. "V piatok hráme posledný zápas. Potom máme dosť času, aby sme si všetko rozobrali a reagovali," doplnil športový manažér Josef Jinoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies