Tréner Iránu vyzdvihol svojich hráčov: Zaslúžia si rešpekt

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 13:20 • 2 min
Tréner Iránu vyzdvihol svojich hráčov: Zaslúžia si rešpekt

CURITIBA - Pondeľňajší zápas futbalových MS v Brazílii medzi Nigériou a Iránom (0:0) neponúkol fanúšikom veľa okulahodiacich momentov.

slovakia

left justify in out

Úradujúci africký šampión mal síce na štadióne Arena da Baixada v Curitibe územnú prevahu, ale v nezáživnom stretnutí sa zrodilo málo šancí a diváci vyprevadili aktérov piskotom. Ani jeden z tímov tak nepretrhol svoje 16-ročné čakanie na víťazstvo na záverečnom turnaji MS. Tréner iránskej reprezentácie Carlos Queiroz je aj napriek negatívnym reakciám iného názoru a pred médiámi vyzdvihol odhodlanie a disciplínu tímu. Irán zároveň prepísal historické štatistiky, keď zaznamenal svoje prvé čisté konto od debutu na MS v roku 1978.  

 

"Samozrejme, že ľudia by radšej videli zápas so štyrmi či piatimi gólmi. Ja to chápem, ale pre nás je dôležité vrátiť sa domov aspoň s nejakým bodom," povedal po záverečnom hvizde 61-ročný kouč. "Nemáme hráčov z Liverpoolu, Chelsea či Lazia. Moji hráči mali právo oslavovať usilovnosť a bojovnosť. Zaslúžili si oslavu." V iránskom tíme bola o to väčšia radosť, že pre ťažkú situáciu v krajine mali skomplikovanú prípravu pred šampionátom. Pre politické a ekonomické sankcie nemali také možnosti ako iné reprezentácie a pred MS odohrali len jediný domáci prípravný duel, v marci prehrali s Guineou (1:2). "Sme jeden národ, ktorý sem prišiel bez toho, aby sa mohol pripravovať v ronakých podmienkach ako ostatné mužstvá. Pre ekonomické obmedzenia sme mali v príprave náročnú situáciu," konštatoval Queiroz. "Moji hráči si zaslúžia uznanie a rešpekt za všetko, čo robia."

 

S remízou však nebol spokojný Queirozov náprotivok z lavičky Nigérie Stephen Keshi. Uvedomuje si, že fanúšikovia doma očakávali omnoho viac: "V našej krajine je to tak, že chceme vyhrať za každú cenu. Nech sa deje čokoľvek, musíme víťaziť. Nechceme sa zmieriť s tým, že raz vyhrávame a raz prehrávame."  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies