Tréner Barcelony Vilanova sa v utorok vráti do práce

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 14:26 • 2 min
Tréner Barcelony Vilanova sa v utorok vráti do práce

MADRID - Tito Vilanova sa od 26. marca vráti k svojim trénerským povinnostiam vo futbalovom klube FC Barcelona. V stredu o tom informoval denník Mundo Deportivo.

slovakia

left justify in out

Vilanova si od januára liečil rakovinu hrtana v newyorskom Memorial Sloan-Kattering Centre, kde sa podroboval rádioterapii a chemoterapii. Príznaky rakoviny sú momentálne potlačené a tak sa futbalový odborník vráti v utorok do práce na Nou Camp.

Počas jeho neprítomnosti bol dočasným trénerom Jordi Roura, pod ktorého vedením dosiahla Barcelona nevyrovnané výsledky. V priebehu piatich dní dokonca dvakrát prehrala prestížne El Clasico s Realom Madrid. Najskôr v semifinále Španielskeho pohára vyhral "biely balet" 3:1 a potom v Primera Division 2:1.

Nečakanú prehru 0:2 utrpela Barcelona aj v osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 na pôde AC Miláno, v odvete však deklasovala súpera 4:0 a postúpila ďalej. Na druhej strane Roura udržal 13-bodový náskok Barcelony v najvyššej španielskej súťaži a postúpil s tímom do spomínaného štvrťfinále LM.

"Tito (Vilanova) je základnou súčasťou nášho tímu, už sa nevieme dočkať, keď sa vráti. Jordi (Roura) odviedol excelentnú prácu a rešpektujeme ho, ale Tito je náš tréner a samozrejme, že ho chceme späť," cituje agentúra dpa argentínskeho obrancu Barcelony Javiera Mascherana.

Prezident Barcelony Sandro Rosell minulý týždeň vyhlásil, že  Vilanova, ktorý má platný kontrakt do júna 2014, bude sedieť na lavičke tímu aj v budúcej sezóne. Vilanova prevzal na Nou Campe štafetu po úspešnom trénerovi Pepovi Guardiolovi, ktorého vystriedal po štyroch rokoch v júni 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies