Tréner Angličanov tisíckrát zomieral, kým sa dočkal postupu

NETKY.SK • 16 Október 2013, 11:34 • 2 min
Tréner Angličanov tisíckrát zomieral, kým sa dočkal postupu

LONDÝN - Anglickí futbalisti potrebovali na potvrdenie postupu na svetový šampionát do Brazílie zdolať na záver kvalifikácie Poliakov.

slovakia

left justify in out

A to sa im v ich futbalovom chráme v londýnskom Wembley podarilo. Proti uvoľnene hrajúcemu súperovi to nemali jednoduché, ale zabrali im hviezdy. V 41. min hlavičkoval do poľskej siete Wayne Rooney a krátko pred naplnením riadneho hracieho času pridal gólovú poistku Steven Gerrard. Najmä gól 33-ročného kapitána Gerrarda po dravom prieniku a takmer akrobatickom umiestnení lopty za chrbát brankára Wojciecha Szczesného sa stali objektom chvály anglických médií.

"Za stavu 1:0 sa mohlo stať čokoľvek. Stačilo jedno malé zaváhanie, súper by vyrovnal a náš postup na majstrovstvá sveta by bol ohrozený. Pri svojom góle som sa rozhodol ísť do brejku. Keď som videl, ako sa lopta ocitla v sieti, bol to neopísateľný pocit,“ komentoval spokojný Gerrard. Dlhoročný kapitán FC Liverpool zažil na trávniku nespočetné množstvo emócií, ale utorkový večer na Wembley bol v tomto smere výnimočný. "Keď mi tréner Hodgson zavolal a poprosil ma, aby som ešte zostal kapitánom reprezentácie, veľmi som sa potešil. Vravel som si, že ako kapitán musím ísť príkladom a vykonať na ihrisku niečo dôležité. Myslím si, že sa mi to podarilo,“ dodal hrdo Gerrard. 

Angličania v konečnom účtovaní H-skupiny predstihli nebezpečných Ukrajincov o jediný bod. Skúsený tréner Roy Hodgson doviedol v roku 1994 na majstrovstvá sveta Švajčiarov Vždy však v kútiku srdca túžil po tom, aby sa mu to raz podarilo aj s reprezentáciou jeho rodnej krajiny. Ako 66-ročný sa napokon dočkal. "Nechcem sa dotknúť nikoho vo Švajčiarsku, ale som Angličan. Pocit hrdosti postúpiť na svetový šampionát ako tréner Anglicka zrejme nič neprekryje," nadchýnal sa Hodgson. V eufórii odpovedal aj na otázku, ako je spokojný s posledným kvalifikačným vystúpením svojich zverencov proti Poľsku. "Na hráčov bol vyvíjaný veľký tlak, ale oni ukázali, že sa s ním vedia vyrovnať. Keď chcete uspieť v lotérii, musíte si kúpiť lístok. My sme si ho kúpili a zvolili tie správne čísla. Verte, že som počas tejto kvalifikácie tisíckrát zomieral, keď som videl skvelú hru našich súperov. O to väčšia je moja radosť na jej konci," uviedol takmer filozoficky Hodgson. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies