V pondelok začína proces s Dobroslavom Trnkom

NETKY.SK • 4 September 2021, 14:18 • 2 min
V pondelok začína proces s Dobroslavom Trnkom

BRATISLAVA - V pondelok 6. septembra sa na Okresnom súde Bratislava I začína ďalší vážny proces.

slovakia

left justify in out

Súdny proces s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Ten figuruje v zločine zneužívania právomoci verejného činiteľa v súvislosti s utajovaním nahrávky Gorila, ku ktorej mal mať prístup v rokoch 2007 až 2014. Pojednávanie je v tomto prípade vytýčené aj na 7.,13. a 14. septembra.

 

Súvisiaci článok: NAKA vzniesla obvinenie voči bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi

Podľa polície Dobroslav Trnka zločin spáchal ako verejný činiteľ zneužitím svojej právomoci, a to závažnejším spôsobom konania a po dlhší čas. „Od osoby M. K. mal prevziať zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov na nahrávke mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru. Nahrávku mal ukrývať na viacerých miestach namiesto toho, aby ju odovzdal orgánom činným v trestnom konaní,“ informovala ešte začiatkom marca polícia. Podľa záverov vyšetrovateľa si tak Dobroslav Trnka nesplnil povinnosť, ktorá mu vyplývala zo zákona. Konkrétne stíhať všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel. Trnka pôsobil vo funkcii generálneho prokurátora v rokoch 2004 až 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies