Trendy Google: Počet vyhľadávaní Bitcoinu je synchronizované s jeho cenou

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 17:15 • 2 min
Trendy Google: Počet vyhľadávaní Bitcoinu je synchronizované s jeho cenou

MOUNTAIN VIEW – Po februárovom poklese celého krypto trhu, počas ktorého klesla cena Bitcoinu pod hranicu 6.000 dolárov, zaznamenal rovnaký trend aj Google. Počet vyhľadávaní slova "Bitcoin" klesol na najnižšiu úroveň od októbra minulého roka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o Satoshiho cykle a zdá sa, že to stále funguje. Trendy Google ukazujú, že vyhľadávanie slova "Bitcoin" bolo najčastejšie v období od 17. do 23. decembra, teda v rovnakom období, ako sa cena tejto kryptomeny po prvýkrát vo svojej histórii dostala na úroveň 20.000 dolárov.

 

 

 

Od polovice februára však vyhľadávanie slova "Bitcoin" výrazne kleslo a v polovici marca dosiahlo len 19 bodov. Znamená to, že popularita vyhľadávania pre Bitcoin klesla približne na pätinu záujmu z decembra minulého roka, kedy dosiahla vrchol.

 

img

 

Podľa Google Trends zaznamenal Bitcoin rovnaké skóre vo vyhľadávaní začiatkom októbra 2017, keď podľa údajov CoinMarketCap bola jeho cena približne 4.300 USD.

 

Správy o tom, že správca bývalej burzy Mt.Gox predal v období od decembra do februára veľké množstvo Bitcoinov v hodnote 400 miliónov dolárov, dávajú jasne najavo, že pokračujúci prepad ceny BTC a tento veľký výpredaj sú prepojené.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies