Trenčín majster Fortuna ligy: Skalica opúšťa najvyššiu slovenskú súťaž

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 07:28 • 2 min
Trenčín majster Fortuna ligy: Skalica opúšťa najvyššiu slovenskú súťaž

TRENČÍN - Futbalisti MFK Skalica po roku opúšťajú najvyššiu slovenskú súťaž. V piatkovom 33. kole Fortuna ligy prehrali zverenci trénera Štefana Horného na pôde držiteľa domáceho double AS Trenčín 1:2 a obsadili posledné 12. miesto. Na úkor Záhorákov sa zachránil MFK Zemplín Michalovce.

slovakia

left justify in out

Domáci tím si pred zápasom užil potlesk na otvorenej scéne. Už v 4. min Guba poslal prihrávku do päťky Van Kesselovi, ktorý z pár krokov napálil loptu do brvna. Na dlhé minúty to však bolo zo šancí všetko. Trenčín mal síce územnú prevahu, ale do gólového efektu to pretaviť nedokázal. Skaličania sa uzavreli pred vlastnou šestnástkou s prechodom do rýchlych kontier. V 23. min to potvrdil Masaryk, pred ktorým v poslednej chvíli loptu do bezpečia odkopol Chovan. O tri minúty padol gól na opačnej strane. Van Kessel dostal ideálny center na hlavu a nikým neatakovaný pohotovo otvoril skóre zápasu. Ideálnu šancu na vyrovnanie mala Skalica po pol hodine hry. Chovanovi lopta vypadla z rúk, Dobrotka ju mohol hlavičkou poslať do brány, ale v poslednej chvíli zasiahol Lawrence stojaci na čiare.

 

AS Trenčín - MFK Skalica 2:1 (0:1)

Góly: 26. Van Kessel, 90. Bala - 76. Dobrotka. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Lawrence, 3000 divákov.

zostavy a striedania:

Trenčín: Chovan – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu – Lawrence – Jančo (63. Holúbek), Rabiu – Guba (82. Maierhofer), Van Kessel, Kalu (76. Bala)

Skalica: Krnáč – Hlavatovič, Dobrotka, Hudák, Záhumenský – Šebesta (79. Ulrich), Neoveský, Hlinka (79. Hillary), Švrček – Masaryk, Piroska (61. Čermák)

 

 

Po prestávke sa diváci dobre zabávali a užívali si zisk titulu. V 50. min sa vrútil do pokutového územia Van Kessel, prešprintoval celú obranu, ale v poslednej chvíli mu loptu zobral Záhumenský. O dve minúty mu Šulek ponúkol šancu na potvrdenie koruny kráľa strelcov, avšak loptu dobre netrafil. V 53. min sa vyznamenal Chovan po nebezpečnom zakončení Šebestu. Ďalšiu tutovku spálil ten istý hráč, keď zostal nikým nepokrytý na zadnej tyči. Strela z prvej si našla miesto v brankárovom náručí. Štvrťhodinu pred naplnením riadneho času neuspel zblízka ani Hlinka. Hosťom sa napokon poradilo streliť gól a potvrdili zlepšenú hru po prestávke. Po rohovom kope najvyššie vyskočil Dobrotka a hoci Chovan zasiahol, gólu nedokázal zabrániť. Tri minúty pred koncom mohol o všetkom rozhodnúť striedajúci Maierhofer, ale k zakončeniu mu chýbalo pár centimetrov. O všetkom napokon rozhodol žolík Bala, keď dostal loptu do voľného priestoru a strelou po zemi rozhodol o troch bodoch pre Trenčín.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies