Trenčín chvíľku senzačne siahal po postupe, Nosický: Dobrá škola

NETKY.SK • 9 August 2013, 08:35 • 2 min
Trenčín chvíľku senzačne siahal po postupe, Nosický: Dobrá škola

BUKUREŠŤ - Od futbalistov AS Trenčín sa po domácej prehre 1:3 s Astrou Giurgiu nečakali žiadne zázraky, rumunský favorit sa však v druhom meraní síl aspoň na chvíľu triasol o "istú" postupovú pozíciu.

slovakia

left justify in out

Slovenský tím vyrukoval do štvrtkovej odvety 3. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 so svojím typickým útočným herným prejavom. Ten síce priniesol ovocie až v neskoršej fáze zápasu ako pred ním Trenčania tajne dúfali, ale po ich vedení 1:0 a najmä 2:1 tuhla hráčom súpera krv v žilách. Z jasného postupu bola razom dráma, Rumunov vyslobodil až gól Fwaya Temba v 89. minúte na konečných 2:2.

"Ukázali sme, v čom tkvie naša sila. V útoku sme boli nebezpeční, možno nás súper trocha podcenil, ale predovšetkým vlastnou hrou sme za stavu 1:2 chvíľočku siahali po postupe. Taký divoký záver zápasu si z hráčskej kariéry nepamätám, zvláštnosťou je, že sa také niečo prihodilo v európskom pohári. Vypadli sme, ale odišli sme z Bukurešti so vztýčenými hlavami," povedal stopér Trenčína Peter Kleščík. Pravda je taká, že postup si "prehrali" zverenci Ľuboša Nosického doma, keď minulý štvrtok v Dubnici nad Váhom doplatili na medzinárodnú neskúsenosť a nechali si po vlastných chybách streliť tri góly. V odvete sa túžili Trenčania rýchlo ujať vedenia, aby nahlodali sebavedomých Rumunov. Nestalo sa, gól prišiel až v 83. minúte z kopačky Fanenda Adiho a o päť minút od striedajúceho Holanďana Gina Van Kessela. Hostia dvakrát viedli, no hráči Astry Giurgiu zakaždým našli bleskurýchlu odpoveď na góly AS a tak si zahrajú v play off.

"Po tom, čo sme doma prehrali 1:3, sme sa chceli pokúsiť u súpera streliť gól a zdramatizovať dvojzápas. Dali sme ich dokonca dva a mali sme chvíľu možnosť dostať sa do predĺženia, ale súper dvakrát kontroval. Z našej strany to bol výborný zápas, dobre sme kombinovali a držali loptu. V tomto zápase nastúpili niektorí hráči od 17 do 21 rokov, takže pre nás to bola výborná škola. Verím, že si odnesieme z týchto štyroch európskych zápasov pozitívne veci. Nesklamali sme a pevne verím, že sme potešili divákov," konštatoval trenčiansky kormidelník Ľuboš Nosický.

Zápas sa hral na modernom Národnom štadióne v Bukurešti, kde sa budúci týždeň predstaví slovenská reprezentácia, no 55-tisícové hľadisko zívalo prázdnotou, našlo si naň cestu len niečo vyše dvoch tisícok fanúšikov. "Štadión bol nádherný, ale atmosféra taká, ako keby sme hrali prípravný zápas. Bolo to opatrné, až v závere nabralo stretnutie grády. Myslím, že na seba môžeme byť pyšní, chalani do toho dali všetko. Herným štýlom, ktorým sme sa prezentovali, máme na čom stavať. Otestovali sme sa, na čo máme. V druhom predkole so Švédmi a ani teraz s Astrou sme neboli horší, len súper bol efektívnejší. Presvedčili sme sa však, že s každým sa dá hrať, keď dáme do hry srdce a budeme tvrdo trénovať," pridal svoj postreh gólman Miloš Volešák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies