ŠTRBSKÉ PLESO: Cez víkend je naplánované oficiálne otvorenie zimnej sezóny

NETKY.SK • 17 December 2010, 12:50 • 2 min
ŠTRBSKÉ PLESO: Cez víkend je naplánované oficiálne otvorenie zimnej sezóny

ŠTRBSKÉ PLESO: Cez víkend je naplánované oficiálne otvorenie zimnej sezóny

slovakia

left justify in out

img

Hoci sa v lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách lyžuje už dva týždne, oficiálne otvorenie zimnej sezóny je naplánované až na sobotu 18. decembra. Lenka Maťašovská z Parku Snow informovala, že ceremoniál, na ktorom sa okrem iného predstaví aj nový maskot Park Snow, sa začne na Štrbskom Plese o 11. hodine.
"Príhovor bude mať starosta obce Štrba, vystúpi folklórny súbor zo Štrby, bude krst vločky, ktorý nesmie chýbať a sľub inštruktorov," priblížila program Maťašovská. Novým maskotom Parku Snow bude nakoniec myška, ktorá má zatiaľ meno Lola. "Dávame to pre naše tri strediská, takže to musí byť niečo neutrálne, nakoniec sme sa dohodli na myške. Meno sa môže ešte zmeniť, chceme vyhlásiť súťaž pre deti," doplnila Maťašovská.
V sobotu už bude na Štrbskom Plese k dispozícii aj zjazdovka Solisko a začne premávať aj bezplatný skibus z centrálneho parkoviska priamo do strediska. Fungovať bude už aj bezplatné parkovisko pri stanici električky.
"Dnes zastavujeme zasnežovanie na zjazdovke Solisko a presúvame ho na zjazdovku Furkota, zatiaľ nevieme povedať, kedy otvoríme aj túto zjazdovku, urobíme maximum pre to, aby bola do Vianoc," objasnila Maťašovská.
Počas sviatkov by už mal byť otvorený aj nový Slalom Club pri nástupnej stanici lanovky na Solisko. Ide o veľkokapacitnú samoobslužnú reštauráciu. Teraz cez víkend sa zatiaľ otvorí bufet, ktorý je súčasťou novozrekonštruovanej budovy. Okrem toho už bude otvorený aj Fun Park pod skokanskými mostíkmi.
"Veríme, že sezóna bude lepšia ako minulý rok, zatiaľ čo máme ohlasy, tak na Vianoce a počas Silvestra sú hotely obsadené, menšie penzióny ešte majú voľné kapacity," povedala Maťašovská. Stredisko na Štrbskom Plese očakáva nárast turistov z východu Európy, čiže Rusov, Ukrajincov a Bielorusov. "Trošku väčší nápor už vidíme aj zo strany Poliakov, ktorí sa začínajú ozývať na poslednú chvíľu, tí si zabezpečujú ubytovanie sami," doplnila Maťašovská.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies