Traja zo zadržaných sa priznali k znásilneniu a vražde dvoch tínedžeriek

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 10:19 • 2 min
Traja zo zadržaných sa priznali k znásilneniu a vražde dvoch tínedžeriek

NAÍ DILLÍ - Indická polícia dnes informovala, že traja muži, podozriví z účasti na znásilnení a vražde dvoch maloletých Indiek zo štátu Uttarpradéš, sa k činu priznali.

slovakia

left justify in out

Polícia súčasne pokračuje v pátraní po ďalších dvoch podozrivých. Na základe výpovedí páchateľov zločinu vyšetrovatelia vypracovali identikity podozrivých na úteku. 
      

Ako uviedla agentúra AP, sexuálne násilie sa v Indii dlhé roky tolerovalo. Útoky na ženy v Indii a postup polície pri ich vyšetrovaní sú však verejnosťou ostro sledované po hromadnom znásilnení a mučení s následkom smrti, ktorého terčom sa na konci roku 2012 stala študentka medicíny z Naí Dillí. Jej prípad vyvolal v celej Indii masové protesty a donútil vládu, aby sprísnila tresty za sexuálne motivované trestné činy i dohľad nad ich vyšetrovaním.
      

Najnovší prípad zo štátu Uttarpradéš, kde došlo k únosu, znásilneniu a vražde obesením dvoch dievčat-sesterníc, vyvolal v celej Indii veľké pobúrenie. 
      

Otec jedného z dievčat sa v rozhovore s médiami sťažoval na laxný prístup a nemiestne poznámky príslušníkov polície, keď bol oznámiť zmiznutie dcéry. Rodiny obetí patria k nízkej kaste, ktorá je v Indii veľmi často terčom perzekúcií. Úrady kvôli nekonaniu dvoch policajtov zatkli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies