Tragický víkend na slovenských cestách: V Nitrianskom kraji vyhasol život dvoch motocyklistov

NETKY.SK • 3 Júl 2023, 14:15 • 2 min
Tragický víkend na slovenských cestách: V Nitrianskom kraji vyhasol život dvoch motocyklistov

NITRA - Dve osoby prišli o život pri dopravných nehodách, ktoré sa stali počas prvého júlového víkendu na cestách Nitrianskeho kraja.

slovakia

left justify in out

V sobotu (1. 7.) havarovala na ceste medzi Jurom nad Hronom a Starým Hrádkom v okrese Levice 52-ročná vodička skútra. Z doposiaľ nezistených príčin zišla z cesty, kde z motocykla spadla a vážne si zranila hlavu, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre. Aj napriek poskytnutej lekárskej pomoci žena zraneniam podľahla.


V nedeľu (2. 7.) približne o 18.30 h došlo na ceste medzi Kolárovom a Komočou v okrese Komárno k zrážke medzi osobným motorovým vozidlom Škoda Fabia a motocyklom. Podľa polície 48-ročný motocyklista, ktorý jazdil smerom od obce Komoča na mesto Kolárovo, pri prejazde miernou pravotočivou zákrutou prešiel pravdepodobne do protismerného jazdného pruhu. Tam sa čelne zrazil s osobným motorovým vozidlom Škoda Fabia, ktorú riadil 41-ročný vodič. Vodič motocykla na mieste nehody svojim zraneniam podľahol a ľahko sa zranila aj spolujazdkyňa z osobného auta.

V oboch prípadoch pokračuje vyšetrovanie okolností týchto tragických udalostí a je vedené trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia, potvrdila polícia. Tá sa bude v Nitrianskom kraji počas nadchádzajúcich prázdninových dní intenzívne venovať kontrolám bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, a to najmä vo vzťahu k vodičom motocyklov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: FB Polícia SR - Nitriansky kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies