Tragéia neďaleko ostrova Lesbos: Štyria ľudia sa utopili pri nehode člna

NETKY.SK • 4 November 2015, 07:05 • 2 min
Tragéia neďaleko ostrova Lesbos: Štyria ľudia sa utopili pri nehode člna

ATÉNY - Štyria ľudia sa utopili pri nehode člna s takmer 50 migrantmi na palube, ktorá sa stala v utorok pri pobreží gréckeho ostrova Lesbos vo východnej oblasti Egejského mora. Čln sa plavil z neďalekého Turecka. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie gréckych úradov.

slovakia

left justify in out

Pobrežná stráž v aktualizovanej správe uviedla, že hliadkujúci čln zachránil približne 40 ľudí, neskôr vytiahol z mora aj živého muža, dve ženy a dieťa. Zahynuli dvaja muži a dve deti. Nikto už nie je hlásený ako nezvestný.

 

Lesbos je hlavnou lokalitou vyloďovania obrovských počtov utečencov a ekonomických migrantov, prichádzajúcich väčšinu z Blízkeho východu cez Turecko. Denne sa ich na ostrove vylodia tisíce, pričom v Európe hľadajú lepší život.

 

Za posledných šesť dní sa utopilo okolo takmer 100 ľudí, ktorí sa prepravovali na preplnených člnoch, poskytovaných pašeráckymi gangmi na vysoké poplatky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies