Tragédia v Slovenskom raji: Havaroval záchranársky vrtuľník, štyria mŕtvi

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 21:20 • 2 min
Tragédia v Slovenskom raji: Havaroval záchranársky vrtuľník, štyria mŕtvi

BRATISLAVA - V Slovenskom raji sa dnes zrútil záchranársky vrtuľník. Nehoda si vyžiadala štyroch mŕtvych, potvrdila pre TASR šéfka komunikácie ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. Zahynuli pilot, lekár, záchranár a člen Horskej záchrannej služby.

slovakia

left justify in out

"Počas letu sa vrtuľník zachytil o drôty a spadol do Hornádu," priblížila Čižmáriková. Vrtuľník letel na pomoc desaťročnému chlapcovi s úrazom hlavy. Ten je v súčasnosti v starostlivosti horských záchranárov.

 

Na poli pri obci Hrabušice je v súčasnosti niekoľko záchranárskych vrtuľníkov. S odstraňovaním následkov nehody pomôže aj letka ministerstva vnútra, pre TASR potvrdil riaditeľ tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra Ivan Netík.

 

"Hasiči sa momentálne snažia z rieky vytiahnuť trosky vrtuľníka a pomocou norných stien zachytávajú unikajúce prevádzkové kvapaliny," uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

 

Nešťastie sa stalo v ťažko prístupnom teréne, zasahujú tak aj horskí záchranári. V okolí miesta nehody, ktoré uzavreli policajti, sú desiatky zvedavých ľudí z okolia.

 

Stroj patril spoločnosti ATE, ktorá prevádzkuje sedem staníc Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, a to v Bratislave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici, Poprade i Košiciach. "V tejto fáze nemáme žiadne bližšie informácie o okolnostiach nehody. Spoločnosť AIR – TRANSPORT EUROPE v súčasnej dobe spolupracuje s príslušnými orgánmi za účelom objasnenia príčin leteckej nehody," povedala jej hovorkyňa Zuzana Turočeková. Vedenie spoločnosti vyjadrilo spolu so zamestnancami úprimnú sústrasť pozostalým.

 

Na mieste nešťastia je už minister zdravotníctva Viliam Čislák.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies