FOTO Tragédia na Taiwane: Pri havárii lietadla zahynuli desiatky ľudí!

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 23:06 • 2 min
FOTO Tragédia na Taiwane: Pri havárii lietadla zahynuli desiatky ľudí!

TAIPEI - Počet obetí stredajšieho pádu lietadla na Taiwane sa ustálil na 47. Havarovaný stroj ATR-72 patril spoločnosti TransAsia a išlo o vnútroštátny let.

slovakia

left justify in out

Nešťastie sa odohralo na súostroví Pcheng-chu, pričom stroj letel z druhého najväčšieho mesta krajiny Kao-siung. Na palube lietadla, ktoré sa na druhýkrát pokúšalo núdzovo pristať počas zlých poveternostných podmienok, sa nachádzalo 58 ľudí. Jedenásť z nich skončilo v nemocnici. Na mieste katastrofy zasahovali desiatky záchranárov.

 

Okrem strát na životoch a zranených zaznamenali pri požiari stroja aj poškodenie okolitých budov letiska. Stroj totiž dopadol vedľa pristávacej plochy.

 

Nešťastie je dôsledkom tajfúnu Matmo, ktorý na ostrovnú krajinu východne od pobrežia Číny priniesol v stredu výdatné dažde a silný vietor.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies