Tradičné Vajnorské dožinky už v auguste

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 15:28 • 2 min
Tradičné Vajnorské dožinky už v auguste

BRATISLAVA - Jubilejný 10. ročník tradičných Vajnorských dožiniek sa uskutoční v sobotu 24. augusta v centrálnej časti mestskej časti Bratislava - Vajnory.

slovakia

left justify in out

„Som nesmierne rád, že ako jediná bratislavská mestská časť udržiavame tieto tradície a právom sme hrdí na to, že sme dedina v meste a takou aj chceme ostať. Pre domácich i návštevníkov sme pripravili bohatý kultúrny program,“ uviedol pre TASR starosta Vajnôr Ján Mrva. Už predpoludním sa začnú na miestnom futbalovom ihrisku medzinárodné priateľské futbalové zápasy s družobnými mestami Brno, obcou Wolfsthal a miestnou vietnamskou komunitou. Popoludní o 15.30 h pôjde ulicami alegorický dožinkový sprievod. V kultúrnom programe nebude chýbať Vajnorská dychovka, z družobného mesta Brno príde hudobná skupina Tatlo Quartet, detský folklórny súbor Čtyřlístek a country súbor Carola. Predstaví sa aj Vajnorský okrášľovací spolok a program sa skončí ľudovou veselicou so skupinou Svokrin jazyk. Hlavným lákadlom pre návštevníkov bude ABBASHOW Live Slovakia – koncert hudobnej skupiny, ktorá vo vyše hodinovom vystúpení zaspieva všetky nestarnúce hity známej skupiny ABBA. „Mestská časť ponúkne vo svojom stánku na predaj vajnorskú keramiku, tričká i všetky publikácie, ktoré vydala. Opäť budeme raziť vajnorský dukát, POFIS ponúkne známku s personalizovaným kupónom,“ doplnil J. Mrva. V tradičnej súťaži O najdlhší dožinkový koláč sa už po šiesty raz pokúsia Vajnoráci utvoriť nový rekord v dĺžke dožinkového koláča, a prekonať vlaňajší rekord v dĺžke 37,21 m. Výťažok z predaja sladkej dobroty poputuje znova do Materskej školy na Koniarkovej ulici vo Vajnoroch na kúpu posteľných obliečok. Vlani sa vyzbieralo 413,75 eura, za ktoré sa kúpili deťom záhradné lavičky na dvor škôlky. Pre návštevníkov bude k dispozícii množstvo stánkov s občerstvením, PD Vajnory tradične príde na pult s prvým tohtoročným burčiakom. Nebudú chýbať ani stánky s remeselnou výrobou. Pre deti je pripravený detský svet v podobe Tvorivých dielní v réžii manželov Čepcovcov z vajnorskej Galérie Typo & Ars. Najmenší si budú môcť poskákať na skákadlách, povoziť sa na kolotočoch či pozrieť si výstavu drobných domácich zvierat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies