Toyota chce po roku 2020 vyrábať viac ako 10 modelov plne elektrických áut

NETKY.SK • 19 December 2017, 06:00 • 2 min
Toyota chce po roku 2020 vyrábať viac ako 10 modelov plne elektrických áut

TOKIO - Japonská automobilka Toyota Motor Corp. plánuje ponúkať po roku 2020 v rámci svojej výrobnej série viac ako 10 modelov plne elektrických vozidiel.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti Toyota plne elektrické autá nevyrába, hoci je lídrom v produkcii hybridných modelov. Výkonný viceprezident automobilky Šigeki Teraši v pondelok povedal, že elektrické vozidlá firma najprv ponúkne v Číne, ktorá takúto výrobu podporuje subvenciami a ďalšou politikou. Teraši dodal, že neskôr bude Toyota elektrické autá ponúkať v Japonsku, v Indii, v USA aj v Európe.

Spoločnosť ďalej uviedla, že približne do roku 2025 každý model, ktorý predáva, bude mať určitú "elektrickú" verziu, ako sú hybridné autá, plne elektrické vozidlá alebo autá s pohonom na palivové články. Ďalším plánom Toyoty je zhruba do roku 2030 predávať 5,5 mil. elektromobilov ročne. Firma ročne globálne predáva približne 10 mil. áut. S cieľom dosiahnuť tento cieľ do roku 2030 vynaloží automobilka na investície 1,5 bil. jenov (JPY).

Viac ako polovica týchto investícií má smerovať do výroby batérií. Minulý týždeň Toyota oznámila, že s japonským výrobcom elektroniky, firmou Panasonic Corp., založí spoločný podnik na výrobu batérií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies