Továreň Pfizeru v Severnej Karolíne poškodilo tornádo

NETKY.SK • 20 Júl 2023, 09:00 • 2 min
Továreň Pfizeru v Severnej Karolíne poškodilo tornádo

CHARLOTTE - Farmaceutická spoločnosť Pfizer v stredu oznámila, že jej továreň v meste Rocky Mount v americkom štáte Severná Karolína utrpela veľké škody v dôsledku vyčíňania tornáda.

slovakia

left justify in out

V noci na štvrtok o tom informovala agentúra Reuters.

 

Hovorca spoločnosti v e-mailovom vyhlásení potvrdil, že závod v Rocky Mount, ktorý je jedným z najväčších zariadení na výrobu sterilných injekčných liekov na svete, bol poškodený, pričom vzniknutá situácia sa zatiaľ vyhodnocuje. Zamestnanci, ktorí sa v čase tornáda nachádzali v budove sa našťastie dokázali evakuovať a sú v bezpečí.

V tejto továrni sa vyrába takmer 30 percent všetkých sterilných injekčných liekov používaných v amerických nemocniciach. Výrobný program sa zameriava aj na výrobu rôznych produktov, ako sú antiinfektíva, nervovosvalové blokátory, ako aj injekčné liekovky a striekačky. Továreň v Rocky Mountain zamestnáva asi 4500 ľudí, uvádza sa na webe spoločnosti Pfizer. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies