Toto ste o hodvábe nevedeli: Dokáže liečiť!

NETKY.SK • 11 Február 2019, 12:20 • 2 min
Toto ste o hodvábe nevedeli: Dokáže liečiť!

Hodváb je nielen krásny a luxusný materiál, na ľudský organizmus má blahodarný vplyv!

slovakia

left justify in out

Hodváb patrí medzi najluxusnejšie materiály, aké si môžeme dopriať. Používa sa v módnom priemysle, ale aj v rámci textilných doplnkov, ktoré možno využiť v bytovom dizajne. Ide o prírodný materiál a ten, pochopiteľne, nepatrí medzi finančne nenáročné, no rozhodne stojí za to nejaký ten kúsok mať.

 

Hodváb je tkanina, ktorá sa získava z kukly motýľa s názvom priadka morušová. Pochádza z Číny a už odpradávna je veľmi vyhľadávaná a cenená. Má to svoje dôvody. Tento vzácny materiál dokáže priam čarovne regulovať teplo, v zime vás zahreje, v lete zasa schladí. Je veľmi ľahký a vzdušný, preto sa vynikajúco nosí. Má aj jednu mimoriadnu schopnosť - zachytáva nebezpečné UV lúče, vďaka čomu nás účinne ochráni pred nebezpečným slnečným žiarením.  No a nemôžeme obísť ani skutočnosť, že jeho vzhľad je v naozaj pôsobivý.

 

img

 

Okrem toho sa hodváb vyznačuje aj svojou pevnosťou. Jeho využitie je preto naozaj rôznorodé. Premýšľali ste niekedy napríklad nad takým hodvábnym vankúšikom? Možno by to stálo za zváženie, odborníci totiž chválou nešetria!

 

img

 

Ak by ste sa rozhodli pre posteľné obliečky z hodvábu, určite neurobíte krok vedľa. Prínos tohto materiálu ocenia najmä ženy, pretože hodváb sa počas spánku postará o pleť. Nielenže zabráni vzniku vrások a vysušovaniu pokožky, podľa viacerých výskumov čínskych vedcov dokáže vďaka obsahu proteínov a 18 druhov aminokyselín liečiť kožné problémy. Ak teda trpíte ekzémami alebo inými nedokonalosťami, mali by ste to určite vyskúšať!

 

img

 

Okrem toho by hodváb mohol byť prospešný aj pre astmatikov a alergikov. Jeho vlákna obsahujú látku s názvom sericín, ktorá odpudzuje roztoče. Je teda prirodzene hypoalergénny, a tak si zdravý spánok môžu dopriať aj citliví ľudia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies