Toto sa často nestáva: V Karlsruhe zabudli na priateľský zápas

NETKY.SK • 11 Január 2017, 12:54 • 2 min
Toto sa často nestáva: V Karlsruhe zabudli na priateľský zápas

KARLSRUHE - Nemci sú povestní svojou dôslednosťou a precíznosťou, ale zrejme to neplatí pre všetkých. Svedčí o tom aj prípad z nemeckého profesionálneho futbalu. Stal sa síce už pred vyše piatimi rokmi, ale nedávno naň upozornil člen klubu Karlsruher SC.

slovakia

left justify in out

Vedenie účastníka II. bundesligy sa v júni 2011 dohodlo s Borussiou Mönchengladbach na prestupoch dvoch talentovaných hráčov Lukasa Ruppa a Matthiasa Zimmermanna, za ktorých malo zinkasovať odstupné 2 milióny eur, podiel na prípadnom ďalšom predaji a súčasťou kompenzácie malo byť aj odohranie prípravného zápasu v Karlsruhe. Spomenutý priateľský duel sa však dodnes neuskutočnil, čím sa KSC pripravil o približne šesťcifernú sumu. Zrejme by táto dohodla zapadla navždy prachom, keby si na ňu nespomenul jeden z klubových členov, ktorý sa v tejto súvislosti obrátil na lanskom septembrovom valnom zhromaždení na vtedajšieho športového riaditeľa KSC Jensa Todta.

 

"Keď sa stretnutie s Mönchengladbachom uskutoční, ten pán bude na ňom s určitosťou naším hosťom," poznamenal pre DPA prezident KSC Ingo Wellenreuther.

 

Paradoxom je, že Todt už medzitým skončil svoje pôsobenie v Karlsruhe a zameril na post športového riaditeľa Hamburgeru SV. Podľa informácií kicker.de nemusel účastník I. bundesligy za jeho uvoľnenie zaplatiť, ale kluby sa dohodli na odohraní priateľského duelu v Karlsruhe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies