Tomita dostal za krádež dištanc na 18 mesiacov

NETKY.SK • 30 Október 2014, 10:23 • 2 min
Tomita dostal za krádež dištanc na 18 mesiacov

TOKIO - Plavec Naoja Tomita nesmie za krádež fotoaparátu rok a pol štartovať na nijakom podujatí. Japonec musel predčasne opustiť výpravu na Ázijských hrách v kórejskom Inčchone, zlatý medailista na 200 m prsia z predchádzajúceho kontinentálneho podujatia číslo jeden ukradol fotoaparát kórejskému novinárovi.

slovakia

left justify in out

Tomitu zo skutku usvedčila bezpečnostná kamera. Zachytila, ako si dáva fotoaparát v hodnote 7600 dolárov do svojho batoha. Stalo sa to počas toho, ako v čase voľna sledoval súťaže iných japonských športovcov.

K činu sa najskôr priznal, ale od návratu do vlasti tvrdí, že mu do batohu vložil aparát niekto iný. Na 6. novembra zvolal do Nagoje tlačovú konferenciu. 

 

Tomitu suspendovala Japonská plavecká federácia do 31. marca 2016. Už skôr si musel zaplatiť cestu domov a výpoveď mu dal aj jeho zamestnávateľ. Dvadsaťpäťročný pretekár skončil štvrtý v disciplíne 100 m prsia a nedočkal sa medaily z Ázijských hier v Inčchone. V minulosti bol aj majstrom sveta v krátkom bazéne na 200 m prsia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies