Tomi Kid v júli nastúpi proti trojnásobnému svetovému šampiónovi

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 13:30 • 2 min
Tomi Kid v júli nastúpi proti trojnásobnému svetovému šampiónovi

GALANTA - Skúseného slovenského boxera Tomáša "Kida" Kovácsa čaká v závere júla 2015 ďalší prestížny duel. Súperom 37-ročného rodáka z Galanty bude o päť rokov starší Austrálčan Danny Green.

slovakia

left justify in out

 "Pred dvoma týždňami som dostal ponuku na zápas, na ktorú som okamžite povedal: 'Áno, idem do toho!!!' Je to pre mňa obrovská vec a výzva! Máme samozrejme súpera a miesto. Koncom júla by som mal nastúpiť na kontinente, kde ešte slovenský pästiar nenastúpil, proti boxerovi, ktorý získal už tri tituly majstra sveta v najsilnejších svetových organizáciách a má aj ďalšie veľké víťazstvá a medzinárodné tituly. Teším sa, je tu ďalšia motivácia. Ďakujem za šancu a boxu zdar," uviedol Tomi Kid prostredníctvom sociálnej siete. Duel sa uskutoční v austrálskom Melbourne na 10 kôl s hmotnostným limitom 83 kilogramov.

 

 

 

 

 

Rodák z Perthu Danny Green sa naposledy predstavil v profiringu ešte v novembri 2011, Shanea Camerona z Nového Zélandu zdolal v dvanásťkolovom súboji výrokom rozhodcov. V minulosti mal na svojom konte titulu vo federáciách WBC, WBA či IBO. Ešte ako amatér sa predstavil na OH 2000 v Sydney. Medzi profíkmi má Danny "Zelený stroj" Green bilanciu 33 víťazstiev (z toho až 28-krát knokautom) a 5 prehier. Tomáš "Kid" Kovács si v októbri 2014 poradil v Trnave s Hamzom Wanderom z Ugandy v súboji o titul WBF v ťažkej váhe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies