Tomáš má podozrenie na vírus MERS, lekári ho nevedia diagnostikovať!

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 09:34 • 2 min
Tomáš má podozrenie na vírus MERS, lekári ho nevedia diagnostikovať!

BRATISLAVA - Na Slovensku nie je možnosť laboratórne vyšetrovať MERS, zistil pacient s podozrením na novú infekčnú chorobu.

slovakia

left justify in out

Potom, ako sa Tomáš z Bratislavy vrátil zo Spojených arabských emirátov, má niektoré z príznakov smrteľného vírusového ochorenia MERS. Jeho lekárka mu dala len antibiotiká. Nezaberajú mu. Obrátil sa preto na špecializované pracoviská, kde zistil, že u nás MERS nikto nevie diagnostikovať.

 

"V Slovenskej republike momentálne nie je možnosť laboratórne vyšetrovať MERS," povedala Martina Merková hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva. Najbližšie podľa nej diagnostikujú MERS v Poľsku a v Centre epidemiológie a mikrobiológie Státního zdravotního ústavu v Prahe.

 

Denník SME sa skontaktoval s doktorkou Helenou Jiřincovou z pražského centra. Povedala, že Tomášovi sú schopní urobiť vyšetrenie na MERS. Medzitým sa ozvala aj hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Martina Šoltésová, ktorá uviedla, že na odber vzoriek môže prísť Tomáš aj na Kliniku infektológie na bratislavské Kramáre, píše denník v článku "MERS poráža našich lekárov".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies