Tomanová zamestnala pred odchodom svojho synovca, nevyhodím ho

NETKY.SK • 6 August 2010, 06:38 • 2 min
Tomanová zamestnala pred odchodom svojho synovca, nevyhodím ho

Tomanová zamestnala pred odchodom svojho synovca, nevyhodím ho

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa rezortu práce Jozefa Mihála (SaS) zamestnala exministerka Viera Tomanová tesne pred svojím odchodom z rezortu vlastného synovca. Tomanová (Smer-SD) však tvrdí, že s ním rodina nie je. "Nemienim ho však vyhodiť, ak sa ukáže, že je odborníkom," podotkol Mihál počas dnešnej rozpravy v parlamente k Programovému vyhláseniu vlády SR.
      Minister však dodal, že sú ľudia, ktorých pozície sú ohrozené. Ide tak napríklad o zamestnancov, ktorí sa podieľali na príprave už zrušeného medializovaného tendra za 5 miliónov eur či príprave projektov na čerpanie peňazí z fondov Európskej únie. "Projektov, ktorých zmysel mi zostáva nejasný," pripomenul.
      Jednou z hlavných priorít je podľa Mihála upratať v odvodovom systéme cez zjednocovanie vymeriavacích základov či zjednotenie výberu poistného. "Urobiť poriadok, zaviesť spravodlivosť a zosilniť solidaritu. Toto by mal byť náš spoločný cieľ," vysvetlil. Dodal, že je potrebné zmeniť aj sociálny systém, pretože sa "masívne zneužíva". "Zneužíva sa v oblasti nemocenských dávok, toto nemôžeme nechať bez pozornosti," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies