Tlkanec na VC Ústí nad Labem do finále, Gavaj o bronz

NETKY.SK • 10 September 2015, 13:06 • 2 min
Tlkanec na VC Ústí nad Labem do finále, Gavaj o bronz

ÚSTÍ NAD LABEM - Slovenský reprezentant v boxe Erik Tlkanec (1. Bratislavská boxerňa) si v kategórii do 91 kg presvedčivým víťazstvom nad Gruzíncom Alexandrom Dokvadzem 3:0 na body (súpera dva razy počítali, pozn.) vybojoval postup do finále na tohtotýždňovom 46. ročníku Veľkej ceny Ústí nad Labem (9. - 12. septembra).

slovakia

left justify in out

Na tradičnom podujatí v Česku absolvuje súboj o bronz Michal Gavaj, iba 19-ročný člen ŠKP Bratislava vzdal v semfinále kategórie nad 91 kg domácemu pästiarovi Danielovi Táborskému a o konečnú 3. priečku nastúpi proti ďalšiemu borcovi ČR Pavlovi Šourovi. Z pätice nominovaných Slovákov, ktorí v Ústí nad Labem štartujú pod dohľadom trénerov Tibora Hlavačku a Miroslava Čuja, zvíťazil v stredajšom štvrťfinále Michal Šurin (Box Sport Žilina) v kategórii do 81 kg nad Ádámom Hámorim z Maďarska. Do bojov v ringu ešte nezasiahli Martin Molčan (TJ Spilipo Spišská Nová Ves) do 64 kg a Mário Zábojník (BC Dubnica) do 69 kg. Informáciu prinieslo konto Slovenskej boxerskej federácie (SBF) na facebooku.


Tohtoročná už 46. Grand Prix Ústí nad Labem v boxe je poznačená mimoriadne nízkou účasťou, keďže sa koná v termíne pár týždňov po majstrovstvách Európy v bulharskom Samokove. V ringu sa predstaví iba 39 boxerov (z toho 16 českých pästiarov) zo siedmich krajín - Francúzska, Gruzínska, Maďarska, Ukrajiny, Rakúska, Česka a Slovenska, preto sa bude boxovať aj o 3. miesto.


Vlani v rámci 45. ročníka tohto medzinárodného turnaja si slovenskí pästiari vybojovali dve "striebra", o ktoré sa postarali Matúš Strnisko do 81 kg a Erik Tlkanec do 91 kg.

Medzinárodný turnaj v boxe VC Ústí nad Labem (9. - 12. septembra 2014) - stredajšie výsledky Slovákov:

Štvrťfinále:
kategória do 81 kg: Michal Šurin (SR) - Ádám Hámori (Maď.) 2:1 na body

Semifinále:
do 91 kg: Erik Tlkanec (SR) - Alexander Dokvadze (Gruz.) 3:0 na body
nad 91 kg: Michal Gavaj (SR) - Daniel Táborský (ČR) - Gavaj vzdal v 2. kole

Najbližší program Slovákov:

Štvrťfinále:
do 64 kg: Martin Molčan (SR) - Viktor Agatelian (ČR)

Semifinále:
do 69 kg: Mário Zábojník (SR) - Sergij Bohačuk (Ukr.)
do 81 kg: Michal Šurin (SR) - ???

O 3. miesto:
nad 91 kg: Michal Gavaj (SR) - Pavel Šour (ČR)

Finále:
do 91 kg: Erik Tlkanec (SR) - ???
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies