TL: Martinčania si podmanili Piešťany, Košice zvíťazili nad Popradom

NETKY.SK • 31 December 2015, 08:41 • 2 min
TL: Martinčania si podmanili Piešťany, Košice zvíťazili nad Popradom

MARTIN -Piešťanom sa v tejto sezóne proti Martinu darí a začali lepšie aj tento duel. V 53. sekunde využili hostia zaváhanie súperovej obrany, pekne zakombinovali a J. Ručkay otvoril skóre stretnutia.

slovakia

left justify in out

Potom prevzali iniciatívu domáci. Vo 4. minúte ešte stálo pri Rybárovi štastie, keď Tvrdoň opečiatkoval žŕdku jeho bránky. V 6. minúte však už bolo vyrovnané, keď Surovka za 14 sekúnd potrestal vylúčenie Filipa. V 12. minúte hokejisti MHC otočili skóre, keď krížnu prihrávku Dlouhého premenil Poliaček a tešil sa z prvého gólu v martinskom drese. Ten istý hráč dokonal obrat, keď po ďalšej kombinácii tretieho útoku zvýšil na 3:1. V 20. minúte stála šťastena aj pri Dzubinovi, keď po individuálnej akcii Tibenský trafil len žŕdku.

V 22. minúte mohol pridať štvrtý gól T. Varga, ale z tutovky minul. Hra sa potom vyrovanala, bolo odosť nepresností, ale obe mužstvá sa snažili a bojovali o každý puk. V 29. minúte trafil Belluš len dobre postaveného Dzubinu. Na opačnej strane bol na mieste v 30. minúte Rybár po pokusoch Kokavca a Surovku. V 34. minúte dobre vypálil Galamboš, ale Rybár sa nenechal prekvapiť. V 36. minúte netrafil z dobrej pozície Brancis. Záver tretiny domáci nezvládli. V 38. minúte po chybe obrany sa presadil Tvrdoň a o 88 sekúnd vyrovnal Holovič. 

V 42. minúte zaváhal Brancis, keď namiesto strely volil prihrávku. O minútu neskôr Uhrík z uhla neprestrelil Rybára. Od 44. minúty mali hokejisti z Turca trojminútovú presilovku, z toho minútu 5:3, ale doslova ju prešustrovali. V 49. minúte len zázračný zákrok Dzubinu zabránil skórovať Mikulovi. Na Martin padla deka. V útoku sa nebol schopný presadiť, a pretože ani hostia nedokázali nič vymyslieť zdalo sa, že zápas sa v riadnom hracom čase skončí nerozhodne. Šesť sekúnd pred koncom však strela T. Vargu zaskočila Rybára a domáci sa tešili z dôležitého víťazstva.

Ivan Dornič, tréner Martina: "Na tento zápas sme sa dôkladne pripravovali. Začiatok sme síce zaspali a súper nás gólom prekvapil, ale potom sme sa spamätali, hrali sme tak ako sme chceli a dostali sme sa do vedenia 3:1. Potom prišiel typický výpadok v našej hre. Namiesto toho, aby sme pridali ďalší gól, sme za sebou inkasovali dvakrát, súperovi sme dovolili vyrovnať. Šťastie sa v závere priklonilo na našu stranu. Vyhrali sme tento dôležitý šesťbodový súboj šťastnou strelou a tešíme sa z víťazstva."

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Nechcem sa veľmi rýpať v zápase. Pre nás dopadol zle. Chcem to však trochu odľahčiť, nakoľko nechcem pokaziť Silvester ani sebe ani iným. Prehrali sme nešťastnou strelou z diaľky a to asi vystihuje pre nás toto stretnutie."


MHC Martin - ŠHK 37 Piešťany 4:3 (3:1, 0:2, 1:0) 
Góly: 6. Surovka (Galamboš), 12. Poliaček (Dlouhý, Dírer), 15. Poliaček (Dírer, Tabaček), 60. T. Varga (Surovka) - 1. J. Ručkay (Holovič, Tibenský), 38. Tvrdoň (Mikula, Hudec), 39. Holovič (Tibenský). Rozhodovali: Snášel – Korba, Rovenský, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2000 divákov
 

Košice zdolali Poprad


Pred návštevou sezóny v Poprade sa prvých 10 minút odohrávala hra väčšinou v strednom pásme. V 14. minúte putoval ako prvý vylúčený po prílišnom dôraze pri mantineli hosťujúci Dudáš a Popradčania tak inkasovali prvýkrát v zápase. Na modrej trestuhodne prepadol domáci kapitán Arne Kroták a jeho chybu potrestal po Jenčíkovej prihrávke Češík - 0:1. 

Nástup do druhej tretiny vyšiel Popradu na jednotku. V 22. minúte po vyhratom buly tečoval Gáborčíkovo nahodenie Matúš Paločko a začínalo sa odznova - 1:1. Gólová odpoveď oceliarov prišla o necelých sedem minút. V predbránkovom priestore sa najlepšie zorientoval Peter Boltun a Košice opäť viedli najtesnejším rozdielom. "Kamzíkom" vyšla až tretia početná výhoda. Malinova strela od modrej prepadla až k úplne osamotenému Richardovi Rapáčovi a ten sa nemýlil - 2:2. 

Na snímke nová posila Popradu Patrik Koyš (vpravo) a Peter Mikuš z Košíc počas zápasu 34. kola hokejovej Tipsport ligy medzi HK Poprad a HC Košice v Poprade 30. decembra 2015.

V tretej tretine boli Košice aktívnejším a nebezpečnejším mužstvom. Domácich púšťali pred Melicherčíkovu bránu iba ojedinele. Dianie na ľade okorenila bitka Rapáča s Macejkom. Necelú minútu pred koncom riadnej hracej doby zazvonil na Kostúrovu žrď Bartoš. Zápas tak šiel do predĺženia. V jeho poslednej minúte rozhodol gólovou strelou švihom košický matador Peter Bartoš.

Juraj Halaj, asistent trénera Popradu: "Dnes sme narazili na vynikajúco brániace Košice. Ťažko sa nám prechádzalo cez stredné pásmo. Diváci videli atraktívny zápas. Deľba bodov bola zaslúžená. Extra bodík pre Košice bol trocha aj o šťastí."

Rostislav Čada, tréner Košíc: "V prvej tretine to bolo opatrné z oboch strán. Pomohli tomu vstrelené góly. Zostávajúci čas boli aktívne oba tímy. Chceli streliť víťazný gól, čo sa nám napokon v predĺžení podarilo."

HK Poprad - HC Košice 2:3 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1) 
Góly: 22. Paločko (Gáborčík, Kroták), 38. R. Rapáč (Malina, Fabian) - 15. Češík (Jenčík), 28. Boltun (Hričina), 65. Bartoš (Bicek). Rozhodovali: Jonák, Štefik - Kacej, Stanzel, vylúčení: 2:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 3011 divákov
 

 

 

Skalica proti hokejistom Bystrice nemala žiadnu šancu


V úvode zápasu mali domáci miernu prevahu. Prispeli k tomu aj Bystričania, ktorí zle zohrali presilovú hru. Následne dobre zakombinoval tretí útok Skalice a Lantoš otvoril skóre - 1:0. Z vedenia sa však Záhoráci dlho netešili. V 12. minúte vyrovnal Matoušek a už o 18 sekúnd neskôr hostia viedli, keď sa presnou delovkou od modrej prezentoval Sandgren. Domáci stratili na dôraze, robili chyby v obrane i v útoku. Jednu z nich potrestal Čížek a v závere úvodného dejstva zvýšil už na 4:1 Kytnár.

Bystričania pokračovali v aktívnej útočnej hre aj v druhej časti stretnutia. Skaličania sa snažili o rýchle brejky, čo sa v 27. minúte podarilo Barákovi, ale jeho blafák Bacashihua zlikvidoval. Tlaku čelil aj nový muž v bránke Skalice, iba 19-ročný Košút a mal sa čo obracať. Po prvý raz kapituloval v 31. minúte, keď v presilovej hre využil peknú Handzušovu prihrávku Majdan.

V tretej tretine sa obraz hry nezmenil. Hostia kontrolovali hru a čakali na chybu súpera. Tá prišla pri presilovej hre, keď Majdanovu prihrávku Handzuš pretavil na šiesty gól HC'05. Na 7:1 zvýšil Hvila a domáci vyzerali na uterák. V závere sa Skalici predsa len podarilo skorigovať nepriaznivý výsledok, keď v 57. minúte skóroval Mickevics a upravil na konečných 2:7.

Roman Šimíček, tréner Skalice: "Pre nás vstup do zápasu bol celkom v pohode. Mali sme tlak, dostávali sme sa do šancí, dobre sme korčuľovali. Potom sme však úplne nepochopiteľne prestali hrať a dostali sme hlúpe góly po našich individuálnych chybách. Hráči neboli ochotní blokovať strely a takto sa bojovať nedá. S takýmto prístupom sa nedá vyhrať žiadny zápas. Dnes môžeme byť radi, že sme neprehrali vyšším rozdielom."
Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "My sme mali slabý vstup do zápasu, myslím, že prvých desať minút boli hráči ešte v autobuse. Potom sme sa zobudili, dali sme i góly, čo nás ukľudnilo a dá sa povedať, že až do konca sme mali hru v našich rukách. Ďakujem chlapcom za predvedený výkon. Hrali sme obetavo až do konca."

HK 36 Skalica - HC'05 iClinic Banská Bystrica 2:7 (1:4, 0:1, 1:2)
Góly: 9. Lantoš (Zálešák, Studenič), 57. Mickevics (Školiak) - 12. Matoušek (Kytnár, Jaborník), 12. Sandgren (Bast), 17. Čížek (Matoušek, Kytnár), 18. Kytnár (Matoušek, Lamper), 31. Majdan (Handzuš, Sandgren), 46. Handzuš (Majdan, Hvila), 53. Hvila. Rozhodovali: Orolin – Gajan, Smrek, vylúčení: 6:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 917 divákov
 

 

Nitra porazila Trenčín na plnej čiare


Trenčín 30. decembra (TASR) -Dukla začala zápas riadnym tlakom. Už v úvodnej minúte bol blízko ku gólu Dlouhý a po ňom Valenta preveril Gašparovič. Druhý tím ligovej tabuľky mohol skóre otvoriť po spolupráci Slováka s Milmanom, no ani oni neuspeli. Úvodný gól nabudených Trenčanov nepriniesli ani dve presilové hry v krátkom časovom úseku, keď pri nich bol najbližšie k presnému zásahu Ryzák, avšak aj jeho dokázal nitriansky gólman vychytať. V 10. min corgoni vystriedali gólmanov a do bránky sa postavil Trenčan. Toho preveril o tri minúty Šišovský, keď si ho aj položil, ale nedokázal zakončiť presne. Na začiatku 14. min sa Nitra dostala do vedenia. Po rýchlom protiútoku pred odkrytou bránkou nezaváhal Štefanka – 0:1. O dve minúty predviedol individuálne majstrovstvo Gašparovič, jeho strela však mierila nad bránu. Záver úvodnej dvadsaťminútovky priniesol až dva góly. Najskôr Milamovu strelu doklepol do siete Slovák a na opačnej strane sedem sekúnd pred sirénou upravil na 1:2 do odkrytej bránky Gašparovič. 

Na snímke nová posila Popradu Patrik Koyš (vpravo) a Peter Mikuš z Košíc počas zápasu 34. kola hokejovej Tipsport ligy medzi HK Poprad a HC Košice v Poprade 30. decembra 2015.

Trenčín mal ideálny vstup do druhej tretiny. V 23. min využil presilovú hru Novák, keď usmernil puk do odkrytej bránky – 2:2. Domáci značne ožili a mali šance na dokonalý obrat. Gašparovič vyštartoval do samostatného nájazdu, lenže blafákom Trenčana neprekvapil. O malú chvíľku Holenda z ľavého kruhu nenamieril presne. Napokon sa do vedenia dostali opäť hostia. Laliberé dostal puk za kruhy a spoza brániaceho hráča prekonal Cháberu – 2:3. 

Na začiatku poslednej tretiny Dukla dohrávala presilovku a dve sekundy po jej skončení sa jej podarilo vyrovnať. Gašparovič naservíroval puk Melichárkovi, ktorý z ľavého kruhu trafil odkrytú časť brány – 3:3. O päť minút však Nitra viedla znova. Laliberté posunul pred bránku Slovákovi a ten strelou z otočky upravil na 3:4. Onedlho bol blízko zrovnania skóre aktívny Gašparovič, ale vyrážačka Trenčana bola proti. V závere Nitra veľa domácim nedovolila. Dukla sa minútu a pol odhodlala odvolať Cháberu, čo využil na zvýšenie náskoku Macík – 3:5. Gólman Dukly zostal na striedačke aj naďalej a na konečných 3:6 upravil v poslednej minúte König.

Marcel Hanzal, asistent trénera Trenčína: "Do zápasu sme vstúpili aktívne. Hráčom nemáme čo vytknúť. Chalani sa snažili. Zápas bol o jednom góle. Ak by sme ho dali my, možno vyhráme. Teší nás, že posledné zápasy sme odohrali aktívne. Nepadli nám góly, z čoho sa chceme do budúcna ponaučiť. Teší nás, že na záver roka prišlo veľa divákov."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Myslím, že diváci videli výborný, rýchly a bojovný zápas z oboch strán. Hokej mal teda všetko, čo by mal mať. Trenčín hral na začiatku dve presilové hry. Nás tieto momenty zomkli a o to viac sme bojovali. V poslednej tretine to bolo o jednom góle. Záverečné dva zásahy do prázdnej brány už boli iba čerešničkou na torte. Trenčín si nezaslúžil taký krutý výsledok, pretože hral skutočne dobre. Tri body nás tešia."

HK Dukla Trenčín – HK Nitra 3:6 (1:2, 1:1, 1:3)
Góly: 20. Gašparovič (Petrovický, Drgoň), 23. L. Novák (R. Dlouhý, Pavlikovský), 42. Melichárek (Gašparovič) - 14. Štefanka (Macík, Stloukal), 19. Slovák (Milam, Laliberté), 34. Laliberé (Blackwater, Milo), 47. Slovák (Laliberté, Blackwater), 59. Macík (Štefanka), 60. König (Laliberté). Rozhodovali: Čech, Mrkva - J. Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 3:7, navyše: L. Novák (Trenčín) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4238 divákov

 

 

Handlovský rozhodol o víťazstve Žiliny


Zvolen 30. decembra (TASR) - Zvolenčania nemali dnes svoj deň. Hneď v úvode mali veľkú šancu hostia, keď domácu bránku ohrozil Zaťko. V 7. minúte netrafil Semorád odkrytú bránku, v 12. minúte sa spoza bránky natlačil pred Cibulu Klhůfek a dostal domnácich do vedenia. Hostia hrali v závere presilovku a viackrát ohrozili Barošovu bránku.

V 2. minúte nastrelil Puliš v oslabení žŕdku Pulišovej bránky a aj dnes platilo nedáš-dostaneš, lebo vzápätí sa do útoku dostali hostia a Ťavoda v presilovke tečoval Škodovu strelu do vinkla bránky. V 29. minúte vyrazenú strelu poslal do prázdnej bránky Puliš. Domáci sa dlho netešili, lebo o tri minúty Ježek nedal Barošovi šancu. V 36. minúte nastrelil Drevenár brvno a o minútu zaúradovali bratia Hunovci, Róbert mahodil puk Richardovi a ten ho poslal do siete. V 38. minúte nevyužil gólovú šancu Puliš a v záverečných sekundách druhej tretiny ani Jurík. 

Domáci sa snažili v poslednej tretine o vyrovnanie, podarilo sa im to v 49. minúte, keď Bagin poslal puk medzi nohy hosťujúceho brankára. Škoda v 50. minúte nastrelil len tyčku bránky, na druhej strane sa v oslabení dostal Škvaridlo do samostatného útoku, ale aj on nastrelil len ľavú žrď bránky. V 57. minúte svoju pekne mierenú strelu neposlal za Cibulu Zuzin. V predĺžení mohol rozhodnúť Bagin, ale jeho strelecký pokus Cibula ustrážil. V samostatných nájazdoch rozhodol o víťazstve Žiliny Handlovský.

Josef Turek, tréner Zvolena: "My sme dnes podali slabý výkon. Nepremenili sme veľa príležitostí, viackrát aj do prázdnej brány. Myslím si, že remíza bola spravodlivá. Žilina mala v rozstrele viac šťastia. Gratulujem súperovi k víťazstvu."

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Veľmi si ceníme tieto dva body z ľadu Zvolena, kde sa veľmi ťažko vyhráva a berú body. Mali sme dobrý pohyb, herne aj takticky sme zápas zvládli. Tak ako zápas išiel do remízy, mohli sme ho aj vyhrať aj prehrať. Šance boli na oboch stranách. Veľmi dobre chytali obaja brankári. V samostatných nájazdoch sme mali trošku viac šťastia."

HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 3:4 pp a sn (1:0, 1:3, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 12. Klhůfek (Obdržálek), 29. Puliš (Brabenec, Bagin), 49. Bagin (Semorad, Brabenec) - 26. Ťavoda (Škoda, Homer), 32. Ježek, 37. Richard Huna (Róbert Huna, Zaťko), rozhodujúci nájazd Handlovský. Rozhodovali: M. Novák, Stano - Junek, Šefčík, vylúčení: 5:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1416 divákov

tabuľka po 34. kole:
1. HK Nitra 36 22 2 1 11 123:90 71
2. HC Košice 36 18 6 4 8 101:60 70
3. HKM Zvolen 36 19 3 5 9 128:90 68
4. HC'05 B. Bystrica 36 18 3 4 11 110:75 64
5. Dukla Trenčín 36 14 5 5 12 87:94 57
6. HK Poprad 36 14 4 5 13 106:97 55
7. ŠHK 37 Piešťany 36 14 3 2 17 95:104 50
8. MHC Martin 36 13 3 2 18 81:90 47
------------------------------------------------
9. MsHK Žilina 36 12 4 3 17 82:102 47
10. HK 36 Skalica 36 10 0 3 23 78:129 33



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies