Tituly Hovorca roka získali Andrassy, Chmel, Eliášová a Tyšlerová

NETKY.SK • 12 Október 2013, 08:12 • 2 min
Tituly Hovorca roka získali Andrassy, Chmel, Eliášová a Tyšlerová

BRATISLAVA - Tohoročnými hovorcami roka sú Ľubomír Andrassy, Boris Chmel, Zuzana Eliášová a Iveta Tyšlerová. Víťazov siedmeho ročníka tradičnej ankety vyhlásili na spoločenskej akcii Made in Media Party.

slovakia

left justify in out

Najlepších hovorcov v troch kategóriách vybrala 12-členná odborná porota, o štvrtej trofeji rozhodol hlas ľudu. Tituly TOP Hovorca roka a hovorcovská Malina ostali tento rok bez mena. "Siedmy ročník ankety Hovorca roka mal ako po iné roky za úlohu vybrať najkvalitnejších hovorcov, ktorí môžu byť pre kolegov vzorom po profesionálnej i osobnostnej stránke," povedal Ján Orlovský, predseda Asociácie hovorcov Slovenska.

Víťaz kategórie Samospráva a neziskový sektor - riaditeľ kancelárie primátora hlavného mesta SR Ľubomír Andrassy - sa stal majiteľom už tretej trofeje, čím dosiahol hovorcovský hattrick. Svoju prvú trofej si vyslúžil nováčik - hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel - v kategórií štátna správa a štátny sektor. Porota ocenila jeho rýchly profesionálny nástup do funkcie a efektívnu komunikáciu s médiami. Hovorkyňa ČSOB Finančnej skupiny Zuzana Eliášová vyhrala v kategórii súkromný a komerčný sektor. Svojho hovorcu si opäť mohla vybrať aj široká verejnosť. Víťazkou sa stala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Iveta Tyšlerová, ktorá je držiteľkou tohto titulu z roku 2011. 

Tretí ročník internetového hlasovania verejnosti na stránke www.mojhovorca.sk bol obohatený o RSS kanál, ktorý generoval mediálne výstupy konkrétnych hovorcov. Zmenili sa aj pravidlá hlasovania. „Svoj hlas mohli hlasujúci odovzdať viacerým nominovaným, pričom za každého hovorcu mohli hlasovať iba raz," povedala Zuzana Tichá z agentúry Made in Media. 
Rada Asociácie hovorcov Slovenska sa rozhodla cenu hovorcovskej Maliny 2013 neudeliť. Dôvodom tohto rozhodnutia bolo spochybnenie procesu nominácie a politizácia procesu výberu kandidátov na toto ocenenie. Asociácia ako apolitická a dobrovoľná platforma nemá záujem posúvať profesijné hodnotenie výkonu funkcie do roviny, s ktorou neráta štatút súťaže. "S plným rešpektom voči názoru, rozhodnutiu a odbornosti jednotlivých členov poroty zostane Malina 2013 neudelená," uviedla asociácia v ozname o výsledkoch ankety. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies