Tipsport extraliga: Nitra si napravila reputáciu, Žilina so siedmou prehrou za sebou

NETKY.SK • 23 November 2013, 11:57 • 2 min
Tipsport extraliga: Nitra si napravila reputáciu, Žilina so siedmou prehrou za sebou

NITRA - Nitrania nastúpili na zápas proti predposlednému Martinu so snahou odčiniť štvrtkovú blamáž, keď na domácom ľade prehrala so slovenskou "dvadsiatkou".

slovakia

left justify in out

Vedenia sa však ujali hostia, v 15. minúte vystrelil od mantinelu spoza obrancu Fujerík a prekvapil domáceho brankára Kristana. O tri minúty mohli viesť Martinčania dvojgolovým rozdielom, Markovič sa uvoľnil pred Kristanom, no nitriansky brankár svoj tím podržal. 

Vyrovnanie prišlo v 25. minúte, Ordovenský napriahol od modrej čiary a Kováčik poslal tečom puk za Čechov chrbát. O dve minúty sa Nitra ujala vedenia, v presilovej hre domáci vyšachovali obranu hostí a Segľa do odkrytej bránky skóroval. V závere druhej časti zápasu dosiahli Nitrania pri signalizovanom vylúčení hostí tretí gól, Ručkay prihrávkou od mantinelu našiel medzi kruhmi Kováčika a ten švihom prestrelil martinského brankára - 3:1. 

V polovici tretej tretiny mohli Nitrania svoj náskok zvýšiť, ked sa v oslabení dostali Pupák s Kmečom až pred brankára Čecha, no nič z gólovej situácie nevyťažili. V 53. minúte mohol domáci Kováčik zaznamenať hetrik, no trafil tyč martinskej brány. V 55. minúte sa dostal do brejku Martinčan Važan, no Kristan jeho pokus o blafák zneškodnil. Nitra tak zdolala Martin 3:1.

HK Nitra - MHC Mountfield Martin 3:1 (0:1, 3:0, 0:0) 
Góly: 25. Kováčik, 27. Segľa, 39. Kováčik - 15. Fujerík.
Rozhodovali: Novák, Štefik - Holienka, Valach, vylúčení: 6:7, navyše: Kmeč 10 minút za nešportové správanie - Perniš 10 minút za nešportové správanie,
presilovky: 1:0,
oslabenia: 0:0,
2628 divákov

Košice zvíťažili nad Banskou Bystricou 4:1

Už počas úvodných sekúnd zamestnal hosťujúceho gólmana dva razy Bartoš. Na opačnej strane v dobrej pozícii zakončoval lišiacky bekhendom Macík, ale Hylák si dal pozor. Z následného protiútoku tvrdo pálil Jenčík, Kalemba však stál na správnom mieste. V 5. minúte prišli tri šance domácich hráčov, na bystrickom brankárovi si postupne "vylámali zuby" Spilar, Jokeľ i Boltun. O dve minúty neskôr predsa len prekonal Kalembu strelou z pravej strany domáci obranca Cebák - 1:0. O 24 sekúnd neskôr už bolo vyrovnané, keď sa pred Hylákom presadil Kafka - 1:1. V ďalšom priebehu sa hra prelievala z jednej strany na druhú so streleckými príležitosťami na obidvoch stranách. V 16. minúte bol počas presilovej hry blízko ku gólu White, ale obrana "oceliarov" odpratala puk v poslednej chvíli do bezpečia. Dve minúty pred koncom úvodnej dvadsaťminútovky Kalemba reflexívnym zákrokom zneškodnil tutovku Pašekovi, ktorý zakončoval do odkrytej časti jeho bránky.

O prvú veľkú príležitosť v druhej tretine sa postarali hostia, keď sa White dostal k vyrazenému puku, ale Hylák mu reflexívne ľavým betónom zmaril dôvod na radosť. "Oceliari" si vypracovali šancu po peknej kombinácii o štyri minúty neskôr, Bartošovu strelu Kalemba kryl. "Baranom" robil problémy predovšetkým tretí útok domácich, krídelník našiel peknou prihrávkou obrancu Cebáka, stav sa ale nezmenil. V 37. minúte sa pri signalizovanom vylúčení hostí, dostal pred Kalembom k puku Jenčík, z otočky ho nedokázal prekonať. Podarilo sa to až Pašekovi v následnej početnej výhode, keď vymietol ľavý horný roh bystrickej bránky - 2:1. V závere druhej časti hrali presilovku hostia, počas nej sa dostal do úniku domáci Nagy, trafil iba vrchnú konštrukciu bránky.

Tretie dejstvo odštartovala šanca aktívneho Whitea, ktorý sa v 44. minúte natlačil do zakončenia, Hylák podržal svoj tím. O dve minúty neskôr zahrmelo na opačnej strane, keď sa po sérii prihrávok dostal k zakončeniu Jenčík a prestrelil Kalembu - 3:1. "Oceliari" pridali štvrtý gól v 56. minúte počas presilovej hry, keď Nagy našiel voľného Bartoša a ten už do prázdnej bránky nemal problém skórovať - 4:1.

HLASY:

Pavol Zůbek, asistent trénera Košíc: "Zápas bol dlho gólovo tesný, pretože súper dobre bránil stredné pásmo. Darilo sa mu chytať našich rýchlych útočníkov a ak sa im podarilo presadiť sa, tak buď to chytil brankár alebo puk skončil na konštrukcii bránky. Myslím si, že v záverečnej tretine sme pridali na dôraze a vypracovali niekoľko gólových šancí. Víťazstvo bolo zaslúžené a teší nás využitie presilových hier, ktoré rovnako rozhodli o výsledku."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Videli sme zaujímavé stretnutie z oboch strán. Prvú tretinu sme boli domácim vyrovnaným súperom. V druhej časti sa už prejavila hokejová vyspelosť súpera, najmä v situáciách jeden na jedného, v ktorých boli lepší a vznikali z toho prečíslenia. Z nich sme dostávali góly, spravili sme niekoľko chýb, s ktorými sa musíme vyrovnať, ale musíme priznať, že súper bol dnes lepší."

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Góly: 7. Cebák, 38. Pašek, 46. Jenčík, 54. Bartoš - 7. Kafka.
Rozhodovali: J. Konc - Jobbágy, M. Smrek,
vylúčení: 3:3,
presilovky: 2:0,
oslabenia: 0:0,
4521 divákov

Žilina podľahla Skalici 2:3

Skaličania privítali na svojom ľade tabuľkovo slabšiu Žilinu. Obe mužstvá od začiatku hrali bez väčšieho nasadenia, no prišla 5. minúta a s ňou sprcha pre hostí v podobe zlepených gólov. Najprv po strele Kuľhu a vzápätí po rýchlej akcii, ktorú zakončil Mráz. V nasledujúcich minútach sa Žilina spamätávala, no domáci už nedokázali zužitkovať svoje šance ani v presilovej hre v závere tretiny. 

Druhá časť priniesla od začiatku miernu prevahu hostí. V presilovej hre si vytvorili tlak, no na zakončenie nemali potrebný dôraz. A ich strely s prevahou Lipovský vykryl. V ďalších minútach bola hra plná nepresností. V závere tretiny mali hostia výhodu presilových hier, no nezužitkovali ani hru 5:3 a tak sa nevýrazná tretina skončila bez gólov. 

V tretej tretine hostia nevyužili ďalšiu sériu presilových hier. Potom však Skaličania urobili chybu v obrane, k puku sa dostal Tomas a do odkrytej bránky bezpečne prekonal Lipovského. Odveta prišla v ďalšej minúte, keď Obdržálek zakončil rýchly protiútok domácich. A tak znovu odskočili súperovi o dva góly. V závere tretiny útočníci oboch mužstiev spálili niekoľko sľubných akcií. Potom prišlo zaváhanie domácej obrany a Klouda trestal pohotovým gólom. Hostia odvolali brankára v snahe vyrovnať, no ich strely skončili v lapačke Lipovského. A tak si domáci pripisujú po priemernom zápase do tabuľky ďalšie body.

Hlasy:
Štefan Mega, asistent trénera Skalice: "Mali sme dobrý začiatok. Dali sme dva rýchle góly, no mohlo ich byť i viac. Súpera sme dostali pod tlak, mali sme prevahu a ustáli sme oslabenie, no vzápätí sme inkasovali. Zbytočne sme si svojimi chybami skomplikobali záver. Sme radi, že sme vydreli body." 

Martin Groma, asistet trénera Žiliny: "Nezačali sme dobre, inkasovali sme dva rýchle góly. Potom sme sa dostali do hry, mali sme výhody presilových hier i 5:3, no nedokázali sme ich využiť. Nasadenie bolo dobré, no vyhráva sa na góly."

 HK 36 Skalica - MsHK DOXXbet Žilina 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)

Góly: 5. Kuľha, 5. Mráz, 47. Obdržálek - 46. Tomas, 59. Klouda.
Rozhodovali: Jonák - M. Orolin, J. Tvrdoň,
vylúčení: 3:9,
presilovky: 0:0,
oslabenia: 0:0,
1362 divákov

Poprad zdolal Trenčín až po predĺžení

Trenčín začal v Poprade ako zo zlého sna. Už v 1. minúte sa nechal po faule kolenom vylúčiť Novajovský do konca zápasu a kamzíci získali výhodu päťminútovej presilovky. Aj napriek kostrbatej rozohrávke ju pretavil po nezištnej prihrávke Lapšanského lotyšský legionár Juris Stals do otváracieho gólu. V 5. minúte už domáci viedli rozdielom dvoch gólov, keď Stalsa z hĺbky pásma vysunul Kasík a ten si v úniku poradil s trenčianskym brankárom Nagyom – 2:0. Na ľade po nevyberaných zákrokoch pribúdala nervozita, najmä domácim puky odskakovali od hokejok. Počas odpykávania si trestu domáceho Belluša trestali z presilovky aj hostia. Šikovným tečom sa prezentoval Čerešňák. V závere tretiny odmietol vyrovnanie Ondrej Rusnák, keď prestrelil prázdnu bránu.

Vojaci z Trenčína pokračovali v druhej časti hry v snahe vyrovnať. Počas vylúčenia Makovského rozhodcovia signalizovali vylúčenie ďalšieho popradského hráča, keď sa k dorážke dostal Komínek a vyrovnal na 2:2. Následne sa na trestnú posadil ďalší hráč Popradu a hostia potrestali aj toto vylúčenie, keď šachovú akciu zakončoval popod v bránkovisku zachraňujúceho Fabiana strelou po ľade Toman. Gól na hokejke mal v domáci Drábek, jeho strelu švihom zastavila horná žrď. Vyrovnanie domácich prišlo rovnako v početnej výhode, odrazený puk našiel Ľubomíra Vaica a ten ho poslal špičkou hokejky do šibenice. 

Tretia tretina sa niesla v znamení udržania výsledku z oboch strán. Sľubné šance zmeniť to mal domáci reprezentant T. Sýkora, ale sám pred Nagyom neuspel. To, že v jednoduchosti je krása, ukázali Trenčania v 53. minúte. Kútny vyhodil puk z vlastnej tretiny oblúčikom do stredného pásma, kde sa v zmätku zrazili dvaja brániaci hráči Popradu a otvorili Komínekovi cestu k svojmu druhému gólu v stretnutí – 3:4. V závere po oddychovom čase siahli kamzíci po hre bez brankára a po namazaní od Mlynaroviča vyrovnal z prvej Lapšanský presne 52 sekúnd pred záverečnou sirénou. Klinickú smrť prežili hostia ešte 10 sekúnd pred koncom zápasu, keď závar hasil Toman zdržovaním hry. Do predĺženia si kamzíci priniesli ideálnu presilovú hru 4 na 3, tú však nedokázali využiť. Využili až tú druhú v poradí, keď Kasíkovu delovku od modrej pretlačil za chrbát trenčianskeho brankára obranca Suchý a stanovil konečný výsledok 5:4 po predĺžení.

HLASY:
Milan Jančuška, tréner Popradu: "Mali sme dobrý úvod do zápasu, ale naopak, aby sme súpera zlomili, prišlo na nás poľavenie. Z toho vyplynuli fauly, ktoré Trenčín potrestal. Ratovali sme body v hodine dvanástej, robili sme individuálne aj systémové chyby. Som rád, že sme to v závere zvládli. S výkonom niektorých hráčov v zápase spokojný nie som." 

Milan Staš, tréner Trenčína: "Priebeh stretnutia poznačilo úvodné vylúčenie na 5 minút, kedy nám domáci dokázali streliť dva góly. Nevzdávali sme sa, otočili sme zápas a v tretej tretine sme viedli o gól. Boli sme veľmi blízko víťazstva, domáci potrestali takmer všetky naše vylúčenia. Rozhodli presilové hry. Chlapcom ďakujem za obetavý výkon, dali do toho všetko, čo v nich je."

HK Poprad - Dukla Trenčín 5:4 po pp (2:1, 1:2, 1:1 - 1:0)

Góly: 3., 5. Stals, 32. Vaic, 60. Lapšanský, 64. Suchý - 24., 53. Komínek, 16. Čerešňák, 25. Toman.
Rozhodovali: Hodek, Müllner - Bogdaň, Šefčík,
vylúčení: 5:7,
presilovky: 4:3,
oslabenia: 0:0,
1351 divákov

Piesťany porazili Zvolen vysoko 5:1

Domáci nastúpili do stretnutia značne oslabení, keď im v základnej zostave chýbalo až osem hráčov. V 9. minúte po strele Lušňáka z ľavej strany sa dostali do vedenia Piešťany, hosťujúci útočník dokázal prestreliť brankára Šimka. O dve minúty sa Zvolenu naskytla príležitosť vyrovnať pri presilovej hre, no vytvorené šance domáci hráči na gól nepremenili. V 15. minúte mali možnosť početnej prevahy aj hostia, no ani oni sa nedokázali presadiť. O dve minúty nato následne nastrelil Románek žŕdku úplne odkrytej Šimkovej bránky, útočník "havranov" tak nepochopiteľne zahodil obrovskú príležitosť. Hokej bol v prvej časti hry slabší, keď prevládalo taktické plnenie úloh na oboch stranách.

V úvode druhej tretiny vyslal nebezpečnú strelu od modrej Hraško, Tomek však vytiahol dobrý zákrok lapačkou. V 23. minúte mal ďalšiu možnosť na vyrovnanie Chovan, no sám pred Tomekom nedokázal zasunúť puk za jeho chrbát. V polovici zápasu nevyužil šancu zvýšiť náskok na druhej strane Stupka počas presilovky. V 34. minúte sa napokon hostia dočkali, keď Nemec dopravil puk do prázdnej bránky po strele Melichárka. Dve minúty pred druhou sirénou prekonal Šimka ešte Bartánus a Piešťany viedli po dvoch tretinách pod Pustým hradom 0:3.

Hostia využili v úvode tretej tretiny ďalšiu presilovku, a po skrumáži pred brankárom Šimkom ju využil Lušňák. V 52. minúte sa prekľučkoval cez celé klzisko domáci Chovan, prihral puk Balážovi a ten prvýkrát prekonal Tomeka. Následne hrali domáci presilovku, no po chybe sa puku za bránkou Šimka zmocnil Melichárek a spoza nej ho zasunul za chrbát brankára Zvolena. Domáci ešte mali možnosť niečo s výsledkom urobiť, keď bol v 55. minúte vylúčený Cuník na 5+DKZ za napadnutie. Napriek oslabeniu mal možnosť ešte Nemec prikrášliť víťazstvo šiestym gólom, ale pri prečíslení mieril len do pravej žŕdky. Hostia si umnou hrou výsledok postrážili a zvíťazili vo Zvolene 5:1.

HLASY:
Július Šupler, tréner Zvolena: "Piešťany boli lepšie a my sme štyri góly strelili vlastne sami. Bez hernej disciplíny sa vyhrávať nedá. Navyše nám na listinu zranených pribudol Baláž, ktorého s otrasom mozgu odviezli do nemocnice a taktiež Obšut, ktorý má poranené rameno. V šatni sme si vysvetlili, čo sme neurobili v dueli vzhľadom na pokyny pred ním. Súperovi blahoželám k víťazstvu."

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Sme radi, že sme zápas zvládli aj napriek tomu, že domáci boli značne oslabení. Boli nám vyrovnaným súperom. Upokojil nás druhý gól, následne sa nám podarilo pridať ďalší a do poslednej tretiny sme nastúpili s tím, že budeme výsledok kontrolovať. Chceli sme pomôcť Tomekovi k čistému kontu, a to sa nám nepodarilo."

HKM Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

Góly: 52. Baláž - 9. Lušňák, 34. Nemec, 38. Bartánus, 42. Lušňák, 52. Melichárek.
Rozhodovali: Orolín - Snášel, Tornay,
vylúčení: 3:4 navyše Cuník 5+DKZ za napadnutie zozadu,
presilovky: 0:1,
oslabenia: 0:1,
1733 divákov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies