Tip na víkend: Piešťanské zlaté stuhy

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 16:30 • 2 min
Tip na víkend: Piešťanské zlaté stuhy

PIEŠŤANY - V sobotu sa v Trnave a neskôr na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch môžete poprechádzať medzi vzácnymi exemplármi automobilov z prvej polovice dvadsiateho storočia. Najstaršie automobily, ktoré sa zúčastnia 22. ročníka piešťanskej Súťaže elegancie, majú viac ako sto rokov. Program vyvrcholí slávnostnou prehliadkou a ohňostrojom.

slovakia

left justify in out

Piešťanské zlaté stuhy patria k najpopulárnejším a najexkluzívnejším Concours d’Elégance (takzvané Súťaže elegancie) na Slovensku a v Strednej Európe. Na štartovnej listine jázd pravidelnosti pre rok 2013 figurujú vzácne automobily z medzivojnového obdobia, ale aj tie, ktoré pamätajú ešte Rakúsko-Uhorsko.

Dokonale zreštaurovaní pamätníci dávnych dôb najprv spestria premávku svojou spanilou jazdou medzi Piešťanmi a Trnavou. O 10:00h vyrazia z Piešťan po starej ceste do Trnavy a pred Olympic Casino Trnava budú vystavené až do 13:00h. Následne vyrazia posádky naspäť do Piešťan, kde prejdú cez pešiu zónu a Kolonádový most až do parku pri secesnom hoteli Thermia Palace na Kúpeľnom ostrove. Očakávaný príchod veteránov do Piešťan je medzi 14:30h až 15:00h. V rámci sprievodných podujatí sa bude konať aj autogramiáda populárnych slovenských a zahraničných pretekárov. Účasť prisľúbili napr. Ivan Jakeš, Peter Baláž, Rudolf Mitošinka, Giuseppe Sandroni či Vittorio Zito.

O 19:30 začne samotný Concours d’Elégance pred hotelom Thermia Palace a o titul najelegantnejšej posádky budú súťažiť páry zo Slovenska, Čiech, Rakúska a Francúzska. Bohatý večerný program doplní ohňostroj o 22:00.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies