Gröhling uviedol, ako to bude s otváraním škôl

NETKY.SK • 6 Máj 2020, 19:47 • 2 min
Gröhling uviedol, ako to bude s otváraním škôl

BRATISLAVA - V súvislosti s možným otváraním škôl sa pôjde postupne. Najskôr by sa mali vrátiť do škôl deti v materských školách (MŠ) a žiaci prvého stupňa základných škôl spolu s piatakmi. Následne sa bude zvažovať, či sa do škôl vrátia aj ostatní žiaci.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vek učiteľov problémových skupín 

"Všetci chceme ísť do škôl, tá vôľa je obrovská. Musíme sa vysporiadať so všetkými podmienkami, aby sme v prvom rade chránili bezpečnosť a zdravie nás všetkých," uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling. Na základe jeho vyjadrení je veľmi pravdepodobné, že to nebude klasické vyučovanie. Diskutovať sa podľa neho musí aj o tom, ako bude obmedzený vek učiteľov v rámci rizikových skupín. "Toto všetko potrebujeme mať vydiskutované, najlepšie priamo v praxi, že sa stretneme s riaditeľmi alebo s učiteľmi," poznamenal minister.

 

img

 

Zodpovednosť za školský systém 

Situáciu v súvislosti s otváraním škôl vníma Gröhling ako veľkú zodpovednosť, pretože v školskom systéme sa nachádza zhruba 100 000 pedagógov a milión žiakov.

 

"Preto chcem mať všetky rozhodnutia vydiskutované v rámci tímu epidemiológov a následne sa postavíme a povieme rozhodnutie a jednotlivé metodické pokyny, ako to máme spracovať a akým spôsobom máme ísť do škôl," povedal šéf rezortu školstva.

 

Vyučovanie aspoň ku koncu roka 

Podľa Gröhlinga sa diskutuje o tom, koľko žiakov má byť v skupine, ale i o tom, ako bude prebiehať vyučovanie. "Musíme vyriešiť jedálne, školské kluby, ale aj to, ako budú rodičia vstupovať do škôl. Je tam množstvo malých problémov, s ktorými sa určite popasujeme a nejakým spôsobom to zvládneme," povedal. Minister by bol rád, keby bolo vyučovanie v školách obnovené aspoň čiastočne v júni.

 

img

 

Stredoškoláci až v septembri 

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba na sociálnej sieti po stredajšom stretnutí s ministrom školstva a učiteľmi stredných škôl uviedol: "Do úvahy prichádza, že v júni by sa mohli vrátiť do škôl žiaci prvého stupňa a piataci. Bude to však niečo ako dobrovoľná a zábavná forma, aby naši drobci nezabudli na svojich spolužiakov a učiteľov. Posledné dva júnové týždne sa zase uvažuje s návratom stredoškolákov. Forma ich prítomnosti v škole je ešte otázkou diskusie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies