Giro d'Italia: Sagan opäť predviedol úžasný výkon. V 13. etape skončil na pódiu!

NETKY.SK • 21 Máj 2021, 17:58 • 2 min
Giro d'Italia: Sagan opäť predviedol úžasný výkon. V 13. etape skončil na pódiu!

BRATISLAVA - Slovenský cyklista Peter Sagan si v piatok pripísal už tretie pódiové umiestnenie na tohtoročných pretekoch Giro d'Italia.

slovakia

left justify in out

Slovenský líder tímu Bora-Hansgrohe v piatkovej 13. etape s cieľom vo Verone finišoval tretí, v záverečnom špurte pred ním skončili len dvaja domáci jazdci - zvíťazil Giacomo Nizzolo (Qhubeka Assos) a druhý skončil Edoardo Affini (Jumbo-Visma).

 

 

Peter Sagan, ktorý na tohtoročnom Gire finišoval tretí aj v 3. etape a vyhral 10. etapu, sa aj po piatku udržal na čele šprintérskej súťaže, na konte má 135 bodov. Na druhý stupienok sa zásluhou triumfu posunul Nizzolo, ktorý za Žilinčanom zaostáva o 9 bodov. Tretí Cimolai stráca na Sagana 22 bodov.

 

Prečítajte si tiež: Sagan ovládol dnešnú etapu a svojím súperom ukázal chrbát

 

Na čele celkovej klasifikácie sa nič nezmenilo - vedie Egan Bernal (Ineo Grenadiers) z Kolumbie s náskokom 45 sekúnd pred Rusom Alexandrom Vlasovom (Astana-Premier Tech), tretí je stále Talian Damiano Caruso (Bahrain-Victorious) s mankom 1:12 min.

 

Piatková 13. etapa merala 198 km a viedla z Ravenny do Verony. Na trati nebolo žiadne stúpanie, predurčená teda bola na špurt pelotónu. A k nemu napokon aj prišlo.

 

 

Väčšinu etapy strávila na čele trojica unikajúcich jazdcov, ktorú si však hlavné pole držalo na dištanc a pohltilo ju v záverečných kilometroch. Vo Verone sa Giacomo Nizzolo odhodlal na dlhý špurt a ten mu napokon vyšiel.

 

V sobotu na jazdcov čaká 205 km so štartom v Cittadelle a cieľom po stúpaní na Monte Zoncolan.

 

Mohlo by vás zaujímať: Peter Sagan to v druhej etape na Giro d'Italia vytiahol na skvelé piate miesto



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona