Tínedžerky navrhli solárne stany pre bezdomovcov

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 11:17 • 2 min
Tínedžerky navrhli solárne stany pre bezdomovcov

LOS ANGELES - S pribúdajúcimi bezdomovcami v Los Angeles sa obyvatelia snažia nájsť riešenia. Jedna skupina študentov na San Fernando High School si vzala na seba túto zodpovednosť, a napriek tomu, že nemali predtým žiadne predchádzajúce skúsenosti s inžinierstvom alebo technológiami, dokázali navrhnúť stan na solárnu energiu, ktorý sa dokáže zložiť do batohu. Tento stan si napokon získal oveľa viac ako len svetový rešpekt.

slovakia

left justify in out

Mladé študentky boli prijaté do spoločnosti DIY Girls, neziskovej organizácie, ktorá umožňuje dospievajúcim dievčatám z rodín s nízkymi príjmami v LA, aby pokračovali v oblasti technológií a inžinierstva.

 

Evelyn Gomezová, výkonná riaditeľka DIY Girls, dohliadala na projekt a pomohla tam, kde mohla, ale to bolo len od 12-dievčenského tímu od začiatku až po dokončenie. Pomocou videí YouTube a vyhľadávaní na internete, dievčatá v priebehu jedného roka pracovali spoločne na vytvorení stanu pomocou zmesi šitia, kódovania a 3D tlače.

 

 

Všetka táto ťažká práca sa nakoniec vyplatila, keďže dievčatá získali grant z programu Lemelson-MIT vo výške 10 000 dolárov a predstavili ich vynález na EurekaFestu MIT 16. júna. Pochádzajúce zo samotných rodín s nízkymi príjmami, tak dievčatá vytvorili tieto stany so súcitom k ľuďom, ktorí skončili na ulici.  Je to zaručene zaslúžené víťazstvo pre tieto mladé hrdinky, ktoré inšpirujú nádej v ich komunite.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies