Tím SR '21' v príprave na ME podľahol rovesníkom z Česka

NETKY.SK • 25 Marec 2017, 08:16 • 2 min
Tím SR '21' v príprave na ME podľahol rovesníkom z Česka

KARVINÁ - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov podľahla v piatkovom prípravnom stretnutí na pôde českých rovesníkov v Karvinej jasne 1:4.

slovakia

left justify in out

Zverenci Pavla Hapala inkasovali všetky góly v prvom polčase, z toho tri od Václava Černého. Jediný gól hostí strelil krátko po prestávke striedajúci Pavol Šafranko.

Pre obe mužstvá bol duel súčasťou prípravy na júnový záverečný turnaj majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie v Poľsku. Slovenská "dvadsaťjednotka" nastúpi v utorok o 17.20 h v Senci proti ďalšiemu účastníkovi šampionátu Srbsku.

 

Česko "21" - Slovensko "21" 4:1 (4:0)

Góly: 11., 42. a 45.+1 Černý, 16. Linhart - 51. Šafranko. ŽK: Souček, Hrubý - Niňaj, Szöke, rozhodovali: Frankowski - Boniek, Golis (všetci Poľ.), 2725 divákov

zostavy a striedania:

Česko "21": Vejmola (46. Macej) - Matějů (63. Sáček), Kaša, Simič, Holzer - Souček, Trávník (46. Hrubý) - Černý (63. Macek), Čermák (63. Havlík), Nečas - Linhart (76. Mihálik)

Slovensko "21": Chovan - Valjent, Niňaj (46. Skovajsa), Králik, Šatka - Szöke (46. Šafranko) - Brigant (46. Špalek), Chrien (83. Vestenický), Hromada (46. Faško), Mihalík (46. Ivan) - Zreľák

 

Začalo sa v pokojnom tempe, domáci na úvod zahrozili po rohovom kope, Chovan musel dvakrát hasiť nebezpečenstvo pred svojou bránkou. Aj potom boli Česi aktívnejší smerom dopredu a snaženie pretavili v 11. minúte do vedúceho gólu, jeho autorom bol Černý. Domáci zostali pri chuti, naopak, Slováci sa nedokázali dostať do zápasovej teploty, súper ich prevyšoval pohybom i v osobných súbojoch. V 16. minúte skóroval umiestnenou strelou Linhart a hostia prehrávali o dva góly. Slovákom sa naskytla šanca na skorigovanie stavu v 26. minúte, po faule na Hromadu zahral priamy kop z hranice pokutového územia Zreľák, ktorého strelu vyrazil Vejmola. Po polhodine hry vymyslel Chrien šikovnú prihrávku na Mihalíka, toho však stihli zastaviť obrancovia. V ďalšej akcii na Chrienov center nedosiahli Zreľák ani Brigant. V 42. minúte vyšiel Čechom protiútok, lopta sa od Čermáka cez Nečasa dostala k Černému, ktorý pridal svoj druhý gól v stretnutí. V nadstavenom čase prvého dejstva predviedli domáci peknú akciu na ľavej strane, pokus Nečasa ešte Chovan vyrazil, ale nestačil na dorážku Černého, ktorý skompletizoval hetrik už do prestávky.

 

So zmenou strán vyrukoval Hapal s piatimi striedaniami, na trávnik vybehli Skovajsa, Šafranko, Špalek, Faško aj Ivan. Náprotivok Vítězslav Lavička vymenil dvoch hráčov. V 51. minúte sa hostia dočkali zníženia, keď skóroval práve nový muž na ihrisku Šafranko. České nasadenie opadlo a obraz hry bol vyrovnanejší. Šafranko zahrozil aj druhýkrát, proti jeho strele v 69. minúte zasiahol striedajúci brankár Macej. V ďalšom priebehu mali tímy len náznaky príležitostí s výnimkou Holzera a Hrubého, ale ani oni už nepriniesli úpravu skóre. Ešte v 90. minúte si zavaril Chovan, vzápätí si poradil s možnosťou, ktorú ponúkol Nečasovi, i pokusom Maceka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies