Tieto voľby vyhral Smer, o tom nemôže nikto pochybovať

NETKY.SK • 10 November 2013, 09:27 • 2 min
Tieto voľby vyhral Smer, o tom nemôže nikto pochybovať

BRATISLAVA - Nízka účasť vo voľbách podľa R.Fica svedčí o tom, že sa ľudia nezžili s "týmto spôsobom regionálnej samosprávy".

slovakia

left justify in out

Smer-SD je víťazom regionálnych volieb. Na dnešnej tlačovej konferencii takto zhodnotil výsledky sobotňajších volieb do vyšších územných celkov (VÚC) predseda strany a premiér Robert Fico.

"Máme troch víťazov na predsedov samosprávnych krajov v prvom kole a ďalších štyroch víťazov, ktorí s vysokou pravdepodobnosťou vyhrajú druhé kolo," avizoval. Dodal, že podľa predbežných výsledkov by Smer-SD mal mať väčšinu v zastupiteľstvách v šiestich samosprávnych krajoch a počet poslancov za Smer-SD sa v týchto zastupiteľstvách zvýši o 25 miest. "Toto všetko sú čísla, ktoré hovoria, že nikto nemôže pochybovať o víťazstve Smeru v týchto voľbách," zdôraznil premiér.

Na otázku, či nie je sklamaný z výsledku Moniky Flašíkovej Beňovej v Bratislavskom kraji reagoval, že "Bratislava nie je Slovensko". "Nedá sa vyhrať všetko stopercentne, v Bratislave sa proti nám postavilo desať politických strán," upozornil Fico. Dodal, že ešte bude druhé kolo volieb na predsedu BSK. "Maximálne využijeme nasledujúce dva týždne, aby sme zabojovali o Slovensko. Určite ma bude zaujímať, ako pán Frešo v župe získal pozemky, ako opravoval záchody a ďalšie veci," naznačil Fico. Podľa jeho slov nepôjde o žiadnu antikampaň, len o otázky.

Vyjadril sa aj k výsledkom volieb v Banskobystrickom kraji, kde Vladimírovi Maňkovi uniklo víťazstvo v prvom kole o pol percenta. "Vladimír Maňka je jasným víťazom, otázka nestojí tak, prečo nezískal o pol percenta viac, otázka stojí tak, prečo pána Kaníka porazil extrémista."

Nízka účasť vo voľbách podľa neho svedčí o tom, že sa ľudia nezžili s "týmto spôsobom regionálnej samosprávy". Na túto tému chce preto diskutovať s ďalšími predsedami politických strán. Zopakoval, že najlepším riešením pre Slovensko by boli tri samosprávne kraje plus Bratislava.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies