POZOR! Policajti budú od 6. januára kontrolovať intenzívnejšie. Na týchto miestach si posvietia na zákaz vychádzania

NETKY.SK • 5 Január 2021, 20:30 • 2 min
POZOR! Policajti budú od 6. januára kontrolovať intenzívnejšie. Na týchto miestach si posvietia na zákaz vychádzania

Vzhľadom k aktuálnej zlej epidemiologickej situácii, keď ani tvrdší lockdown nezastavil rast počtu nakazených, sa polícia rozhodla zasahovať intenzívnejšie.

slovakia

left justify in out

Strážcovia zákona a poriadku sľubujú, že v boji pre potlačenie pandémie budú prísnejší. Sledovať budú výraznejšie dodržiavanie obmedzení slobody pohybu, pobytu a zákaz vychádzania. Policajný zbor (PZ) SR pre od 6. januára zvýši aktivitu v uliciach. „V teréne budú zvýšený výkon služby vykonávať policajti dopravnej, poriadkovej a železničnej polície,“ vysvetlili na sociálnej sieti.

 

Pôjde o náhodné, za to však intenzívne kontroly. Posvietia si na hlavné ťahy, ako diaľnice, cesty pre motorové vozidlá, cesty I. a II. triedy, taktiež na hranice okresov. Dbať sa pritom bude na nevytváranie kolón.

 

 

Pozrú sa aj na miesta, kde je väčšie množstvo ľudí ako rôzne predajne, zásielkovne či odberné miesta. Rovnako budú viac sledovať vlaky i železničné stanice.

 

„Vyzývame občanov, aby dodržiavali aktuálne protipandemické opatrenia a zostali doma. Ak je nevyhnutné odchádzať z domu napríklad do zamestnania, treba si zabezpečiť potvrdenie od zamestnávateľa, alebo iný hodnoverný dokument, ktorým vedia preukázať nutnosť svojej cesty,“ zdôraznili.

 

Kontrola rúšok či dodržiavanie karantény bude ďalšou z oblastí, ktoré policajti budú naďalej zabezpečovať, rovnako aj obmedzenie prevádzok. „V prípade zistenia porušení bude každý prípad polícia riešiť individuálne. Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1000 eur a v správnom konaní do 1659 eur". Dezinfekčné gély a rúška si môžete kúpiť aj na shop.netky.sk. Pozrite si vyjadrenia premiéra Matoviča k situácii v Nitre.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies