Thorpe už nebude súťažiť, je mimo ohrozenia života

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 10:05 • 2 min
Thorpe už nebude súťažiť, je mimo ohrozenia života

SYDNEY - Do panoptika úspechov austrálskeho plaveckého velikána Iana Thorpa už nepribudne nijaký ďalší. Tridsaťjedenročný niekdajší skvelý krauliar bojuje s infekciami v ľavom ramene a jeho stav je vážny.

slovakia

left justify in out

"Ale nie život ohrozujúci. Neleží ani na jednotke intenzívnej starostlivosti. Nehrozí mu ani strata hybnosti končatiny," ubezpečil plavcov agent James Erskine.

 

"Thorpedo", ako 195 cm vysokého Sydneyčana prezývajú, sa ocitol na šikmej ploche a podstúpil liečbu proti depresii. Držiteľ dovedna piatich zlatých olympijských medailí zo Sydney 2000 a Atén 2004 Thorpe sa v poslednom čase zdržiaval vo Švajčiarsku. Opakovane mu operovali rameno. Kariéru ukončil v roku 2006, jeho snaha prebojovať sa na olympijské hry do Londýna 2012 sa skončila fiaskom. "Myslím si, že súťažne už nikdy nebude plávať," doplnil Erskine. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies