The Residents v Prahe predstavia šou Shadowland

NETKY.SK • 3 November 2015, 14:22 • 2 min
The Residents v Prahe predstavia šou Shadowland

PRAHA - Americká formácia The Residents vystúpi 5. februára v pražskom Paláci Akropolis. Skupina predstaví šou Shadowland. Ide o záverečnú časť trilógie Randy, Chuck & Bob, v rámci ktorej už pripravili programy Talking Light a The Wonder of Weird.

slovakia

left justify in out

Členovia skupiny sa v novinke zaoberajú prostredníctvom hudby a videí témami narodenia, znovuzrodenia či reinkarnácie. "Obsesia, šialenstvo a apokalypsa nikdy nezneli lepšie," uviedli na margo šou The Residents. The Residents vznikli v roku 1969. Preslávili sa experimentovaním s novými médiami či novátorským prístupom k nahrávaniu albumov. V tvorbe kombinujú hudbu, video, divadlo a výtvarné umenie. Niektoré ich diela sú v zbierke Múzea moderného umenia v New Yorku. Prvý album Meet the Residents vydali v roku 1974 a doteraz uviedli na trh desiatky rôznych nahrávok. Členovia skupiny si na verejnosti zakrývajú tváre maskami napríklad v podobe veľkého oka s klobúkom. Spolupracovali aj s českou formáciou Už jsme doma.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies