The Brian Jonestown Massacre zahrajú v Prahe, Viedni i Budapešti

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 10:31 • 2 min
The Brian Jonestown Massacre zahrajú v Prahe, Viedni i Budapešti

PRAHA - Americká rocková kapela The Brian Jonestown Massacre sa predstaví 30. augusta vo viedenskom kultúrnom centre Werkstätten- und Kulturhaus (WUK), o deň neskôr v pražskom Lucerna Music Bare a 1. septembra v budapeštianskom klube A38.

slovakia

left justify in out

Formácia vystúpi v spomínaných mestách v rámci tohtoročného turné. Skupina zatiaľ naposledy vydala štúdiovku Mini Album Thingy Wingy (2015), na ktorej sa podieľal aj líder slovenskej kapely Queer Jane Vlado Nosáľ. Muzikant nahral s americkou kapelou pieseň Prší prší.


The Brian Jonestown Massacre vznikli v 90. rokoch v San Franciscu. Súčasnými členmi sú Anton Newcombe (gitara, basgitara, tamburína), Joel Gion (tamburína), Ricky Maymi (gitara), Rob Campanella (klávesy, gitara), Dan Allaire (bicie), Collin Hegna (basgitara, gitara) a Ryan Van Kriedt (gitara). Preslávila ich predovšetkým pieseň Straight Up And Down, ktorá sa stala úvodnou zvučkou seriálu Impérium - Mafia v Atlantic City (2010 - 2014). Pozornosť verejnosti si získali aj vďaka hudobnému dokumentu DiG! (2004), ktorý mapuje rivalitu medzi The Brian Jonestown Massacre a kapelou The Dandy Warhols. Na konte majú aj štúdiovky ako Spacegirl & Other Favorites (1993), Methodrone (1995), Thank God For Mental Illness (1996), Strung Out In Heaven (1998), ...And This Is Our Music (2003), Who Killed Sgt. Pepper? (2010) či Musique de Film Imaginé (2015).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies