Thajská vláda schválila referendum o novej ústave

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 10:44 • 2 min
Thajská vláda schválila referendum o novej ústave

BANGKOK - Thajská vláda súhlasila dnes s návrhom na konanie celonárodného referenda o návrhu novej ústavy. Oznámil to dnes thajská vojenská junta, ktorá sa ujala moci po vlaňajšom prevrate.

slovakia

left justify in out

"Prípravy na zorganizovanie referenda potrvajú tri mesiace," vyhlásil thajský premiér a vodca junty, generál Prajut Čan-o-Ča, ktorého citovala agentúra Reuters. Thajská armáda prevzala moc v Thajsku 22. mája 2014 počas nekrvavého prevratu, ktorý ukončil mesiace politických nepokojov a masových opozičných protestov.

 

Doterajší plán junty na normalizáciu politických pomerov v krajine počítal s konaním nových parlamentných volieb začiatkom roka 2016. Podľa generála však plánované referendum zrejme celý proces návratu k demokracii predĺži.

Armáda po prevzatí moci zaviedla v Thajsku prísne obmedzenia slobody prejavu a zhromažďovania s odvolaním sa na potrebu zachovať národnú bezpečnosť. Zrušila tiež platnosť ústavy a ustanovila komisiu na prípravu novej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies