Teta Kim Čong-una údajne už 15 rokov žije v USA

NETKY.SK • 5 November 2013, 18:20 • 2 min
Teta Kim Čong-una údajne už 15 rokov žije v USA

PCHJONGJANG - Teta vodcu Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) Kim Čong-una žije už 15 rokov v azyle v Spojených štátoch. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ko Jong-suk, mladšia sestra Kimovej zosnulej matky, odišla v deväťdesiatych rokoch 20. storočia so súčasným severokórejským vodcom do Švajčiarska, kde Kim navštevoval medzinárodnú školu v Berne. V roku 1998 však pravdepodobne oslovila americké diplomatické zastúpenie vo Švajčiarsku a požiadala o azyl. Zo Švajčiarska odišla Ko do Frankfurtu a potom sa presťahovala do USA, uvádza sa v článku uverejnenom v juhokórejskom denníku Čungang ilbo, ktorý cituje bývalého vysokého dôstojníka juhokórejskej spravodajskej služby.

"Americké úrady Ko a jej manžela odpratali tak tajne, že nám to ani neoznámili," uviedol pre denník bývalý agent. Ko spolu s manželom údajne v Spojených štátoch podstúpili plastické operácie, aby si zmenili identitu. Nie je úplne na dennom poriadku, aby o azyl v zahraničí požiadal niekto z príslušníkov Kimovej rodiny, ktorá v Severnej Kórei vládne už od 60. rokov minulého storočia, komentuje DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies