Testy vylúčili ebolu u Íra, ktorý zomrel po príchode z Afriky

NETKY.SK • 22 August 2014, 15:22 • 2 min
Testy vylúčili ebolu u Íra, ktorý zomrel po príchode z Afriky

DUBLIN - Podozrenie na ebolu u muža, ktorý zomrel v severom Írsku po návrate z oblasti západnej Afriky zasiahnutej epidémiou tohto ochorenia, sa nepotvrdilo. Laboratórne testy boli negatívny, oznámili to dnes írske zdravotnícke úrady.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok zaslali vzorky krvi muža na testy a zaviedli ochranné opatrenia v meste a v márnici v grófstve Donegal na severozápade Írska, kam previezli telo muža, ktorého našli mŕtveho v noci na štvrtok, informovala agentúra Reuters.

 

Totožnosť zosnulého nezverejnili. Podľa novín Irish Times sa však podozrenie týkalo muža z grófstva Donegal, ktorý donedávna pracoval v Sierre Leone, kde sa nakazilo ebolou viacero jeho kolegov.

 

Írsky zdravotnícky úrad však ešte vo štvrtkovom vyhlásení zdôraznil, že riziko akejkoľvek nákazy súvisiacej s prípadom je "mimoriadne malé". Ak by skutočne išlo o ebolu, ohrození by boli len ľudia, ktorí prišli do veľmi blízkeho osobného kontaktu s chorým mužom alebo jeho telesnými tekutinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies