Teroristi z Islamského štátu zverejnili VIDEO: Slovensko je úhlavným nepriateľom

NETKY.SK • 25 November 2015, 18:47 • 2 min
Teroristi z Islamského štátu zverejnili VIDEO: Slovensko je úhlavným nepriateľom

BRATISLAVA - Na internete sa objavilo nové propagandistické video, ktorého autorom má byť Islamský štát. Vo videu zaradili Slovenskú republiku medzi svojich úhlavných nepriateľov v "koalícii diablov".

slovakia

left justify in out

Extrémisti sa vyhrážajú odvetnými opatreniami aliancii 60 krajín, ktorých vlajky sa v zázname objavujú. Pravosť snímky sa stále overuje, zverejnil panarabský denník, mediálne centrum IS Al-Haját a po ňom ho prevzali západné weby.


"Sčítame vaše prápory. Podľa nášho proroka ich bude 80. Potom vás nakoniec spália plamene vojny na pahorkoch smrti," hovorí vo video zázname hlas, ktorý sa zjavne inšpiroval tónom, akým sa informuje o filmových novinkách. 

 

Hlas vo videu sa zároveň vysmieva Spojeným štátom - bojovníci IS vraj "strašia mysle vašich vojakov a zasievajú strach do ich sŕdc".

 

IS sa vo videu v hollywoodskom štýle vychvaľuje aj rozšírením svojho územia, ktoré, ako tvrdí, je už väčšie ako Veľká Británia a má osemnásobok rozlohy Belgicka a tridsaťnásobok rozlohy Kataru.

 

"Zhromažďujte svojich spojencov, kujte proti nám pikle a neposkytujte nám čas na oddych. Náš spojenec je ale väčší. Je to Boh a všetka sláva patrí jemu," dodáva sa v komentári, podľa ktorého zvyšovanie počtu nepriateľov bude v bojovníkoch IS len znásobovať ich vieru .


V skupine údajnej satanskej koalície sú fakticky všetky krajiny NATO a štáty arabskej koalície, ktoré sa podieľajú na leteckých operáciách proti IS. Zaradené je medzi nimi aj Rusko alebo Čína. Video bolo zverejnené v niekoľkých jazykových mutáciách, v angličtine a zrejme aj vo francúzštine, ruštine a turečtine.

 

 

Sobotka: ČR nesmie podceniť vyhlásenie IS

 

Česká republika nesmie podceniť vyhlásenie Islamského štátu (IS), ktorý ju zaradil na zoznam svojich úhlavných nepriateľov. Polícia a tajné služby budú situácii venovať adekvátnu pozornosť. Týmito slovami reagoval dnes predseda vlády ČR Bohuslav Sobotka na najnovšiu, zatiaľ neoverenú videohrozbu IS členom "koalície diablov" vrátane ČR a SR. Viac sa dočítate TU!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies