Termín pojednávania s Hedvigou Žákovou Malinovou ešte nie je vytýčený

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 10:47 • 2 min
Termín pojednávania s Hedvigou Žákovou Malinovou ešte nie je vytýčený

NITRA – Okresný súd v Nitre ešte neurčil termín pojednávania vo veci obvinenej Hedvigy Žákovej Malinovej, na ktorú podal prokurátor Generálnej prokuratúry SR obžalobu za prečin krivej výpovede a prísahy.

slovakia

left justify in out

Podľa slov hovorcu Krajského súdu v Nitre Mária Pivarčiho bola obžaloba podaná 2. apríla na Okresný súd v Nitre. Ako uviedol, sudkyňa, ktorej bola vec pridelená, musí celý prípad najskôr dôkladne preštudovať.
      

"Predložená obžaloba má 58 strán. Samotný trestný spis má viac ako 5000 strán. Vo veci bolo vypočutých 69 svedkov a podané štyri znalecké posudky. Štúdium spisu si preto vyžaduje určitý čas na rozhodnutie o tom, či sudkyňa obžalobu prijme, alebo nie. Takže je v tejto chvíli veľmi predčasné konštatovať, kedy bude v predmetnej veci vytýčené pojednávanie," uviedol pre TASR Pivarči. Ten zároveň pripomenul, že sudkyňa, ktorej bola vec pridelená, má okrem tejto pridelené aj ďalšie veci, ktoré sú počtom obžalovaných aj počtom skutkov rozsiahlejšie. Podľa neoficiálnych informácií z nitrianskeho súdu nie je pravdepodobné, že by bolo pojednávanie vo veci obvinenej Hedvigy Žákovej Malinovej vytýčené skôr, ako na prelome mája a júna 2014.
      

Kauza Hedvigy Žákovej Malinovej sa začala v auguste 2006, kedy ju mali dvaja holohlaví mladíci napadnúť v Nitre, neďaleko Univerzity Konštantína Filozofa, kam šla na skúšku. Útočníci ju mali podľa jej výpovede surovo zbiť, okradnúť a na blúzku jej napísať protimaďarské heslá. Polícia ukončila vyšetrovanie v septembri 2006 s tým, že skutok sa nestal a Hedviga Žáková Malinová si útok na seba vymyslela. Od 14. mája 2007 je stíhaná pre krivú výpoveď a krivú prísahu. Prokurátor Generálnej prokuratúry SR na ňu tento rok 2. apríla podal obžalobu. Novozvolený prezident SR Andrej Kiska vyhlásil, že ak súd Hedvigu Žákovú Malinovú odsúdi, po nástupe do funkcie jej udelí milosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies