Tereza, ktorá pašovala 9 kíl heroínu, mala komplica

NETKY.SK • 22 Január 2018, 08:35 • 2 min
Tereza, ktorá pašovala 9 kíl heroínu, mala komplica

LÁHAUR – Mladá Češka Tereza H., ktorá sa pokúsila prepašovať z Pakistanu do Írska 9 kíl heroínu vo svojom kufri, mala komplica.

slovakia

left justify in out

Tlak a strach pravdepodobne mladučkú Terezu zlomil. Po niekoľkých výpovediach, ktoré neustále menila, sa konečne priznala. Miestnym vyšetrovateľom prezradila meno človeka, ktorý jej s pašovaním pomáhal. Miestna polícia zorganizovala akciu na zaistenie tejto osoby, pri ktorej sa im ho podarilo zatknúť. Informoval o tom pakistanský server SAMAA.

 

Ten uviedol, že zadržanie Terezinho komplica prebehlo počas záťahu v Láhaur cez víkend. Policajti podľa informácií serveru akciu naplánovali na základe výpovede zatknutej Češky. Ten následne udal aj ďalších zainteresovaných.  K výsluchu bol predvedený aj vodič, ktorý Češku doviezol na letisko, odkiaľ mala odletieť do Abú Dhabí a následne do Írska. Vyšetrovatelia taktiež preverujú zábery z bezpečnostných kamier, ktoré sú umiestnené na letisku, aby získali viac informácií.

 

O Terezu je momentálne veľký záujem, o prevzatie prípadu sa momentálne snažia až traja vyšetrovatelia z rôznych oddelení. Colníci 21-ročnú Terezu z Českej republiky zatkli na letisku Láhaur s 9-kilami heroínu vo svojej batožine až pri tretej kontrole.

 

Tí ju zatkli až keď prešla dvoma kontrolnými stanovišťami protidrogových jednotiek a letiskovej bezpečnostnej služby. Na základe týchto okolností sa colníci rozhodli Terezu nevydať do rúk protidrogovej jednotky ani letiskovým bezpečnostným silám. Nakoniec však bolo rozhodnuté, že na prípade bude pracovať spoločný vyšetrovací tím, v ktorom majú zastúpenie všetky tri úrady.

 

Zvlášť sa bude vyšetrovať, či pracovníci z protidrogového úradu a letiskovej kontroly zámerne neumožnili Tereze prejsť cez kontroly. Češka sa v súčasnosti nachádza vo väzení v Láhaur. Za pašovanie drog v Pakistane sa uplatňujú vysoké tresty, dokonca aj trest smrti. Ministerstvo zahraničných vecí Českej republiky sa však vyjadrilo, že voči cudzincom sa takéto tvrdé tresty nepresadzujú. 

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO Terezu, ktorú zatkli za pašovanie drog pravdepodobne stihne vysoký trest



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies