TECHNIKA Ak nebudete hrať vy, vystrieda vás umelá inteligencia!

NETKY.SK • 6 August 2022, 16:0 • 2 min
TECHNIKA Ak nebudete hrať vy, vystrieda vás umelá inteligencia!

Aj napriek jednoduchej grafike ponúka hra Minecraft mnoho možností, medzi ktoré patria napríklad stovky receptov, interakcia, boj s mobmi alebo len jednoducho skúmať svet.

slovakia

left justify in out

 

Nezisková spoločnosť OpenAI, ktorej spoluzakladateľom je jeden z najbohatších mužov sveta Elon Musk, uviedla štúdiu o tréningu neurálnej siete, ktorá dokáže reagovať a „hrať“ Minecraft pomocou Video PreTraining (VPT) na neoznačenom súbore video údajov hraní Minecraftu bežných hráčov. Vďaka spomínanej spoločnosti sa umelá inteligencia „naučila hrať“ Minecraft po zhliadnutí 70 000 hodín YouTube videí.

 

img

 

Neurálna sieť sledovala, ako ľudia túto hru hrajú. Naučila sa tak základné a všetky správne interakcie so svetom. Sem patria interakcie ako sú zbieranie materiálov, craftovanie, plávanie, preskočenie prekážky, ale aj boj o prežitie a podobne. Neurálna sieť sa postupne naučila základné princípy hry. Všetky tieto poznatky vykonáva pomocou simulovaných vstupov myši a klávesnice.

 

 

Zaujímavosťou je, že na vyrúbanie stromu je potrebných okolo 280 akcií a 14 sekúnd. AI sa podarilo získať diamanty a následne tak vyrobiť diamantový Pickaxe (krompáč) ešte rýchlejšie, než niektorým hráčom.

 

 

Nie je po prvý raz, kedy použili umelú inteligenciu od spoločnosti OpenAI v digitálnej hre. Azda najvýznamnejším momentom bolo jej využitie na e-športovej scéne. AI si zmerala sily s e-športovým hráčom v hre Dota 2. Umelej inteligencii sa počas tohto zaujímavého experimentu podarilo zvíťaziť.  

 

Možno vás zaujme: TECHNIKA Jedna etapa končí a druhá sa začína. Aký je plán vývoja OS Windows?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona