Zelenskyj varuje obyvateľov Bieloruska

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 06:41 • 2 min
Zelenskyj varuje obyvateľov Bieloruska

KYJEV – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zverejnil v nedeľu večer príhovor k občanom Bieloruska, ktorých vyzval na solidaritu s Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Zároveň varoval pred snahou Moskvy zatiahnuť ich do vojny. TASR o tom informovala na základe správy denníka The Guardian.

 

„Zaťahujú vás do vojny. A to ešte aktívnejšie ako vo februári a v jarných mesiacoch. V Kremli už o všetkom rozhodli za vás – vaše životy pre nich nemajú žiadnu cenu. Ale vy nie ste otroci a nie ste potrava pre delá. Nemáte umierať. A máte silu nenechať nikoho za vás rozhodovať, čo vás čaká ďalej,“ povedal Zelenskyj po rusky.

 

 

Jeho videoodkaz prichádza v čase opätovne rastúcich obáv, že by sa Bielorusko mohlo zapojiť do vojny proti Ukrajine na strane Ruska, napísal The Guardian. Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu na stretnutí s bieloruským lídrom Alexandrom Lukašenkom oznámil, že Rusko v priebehu niekoľkých mesiacov dodá Bielorusku raketové systémy Iskander-M, schopné niesť aj jadrové hlavice.

 

Možno vás zaujme: Drsné slová Lavrova! Obviňuje EÚ a NATO z prípravy vojny proti Rusku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies