Technická porucha spôsobila v Kórei odstavenie jadrového reaktora

NETKY.SK • 27 Február 2016, 17:34 • 2 min
Technická porucha spôsobila v Kórei odstavenie jadrového reaktora

SOUL - Z dôvodu ohlásenej technickej poruchy odstavila v noci nadnes Južná Kórea jadrový reaktor Hanbit-1 v atómovej elektrárni Jongkwang na juhozápade krajiny.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra Jonhap, podľa ktorej bol reaktor vyradený z prevádzky dnes o 05.16 h miestneho času (piatok 21.16 h SEČ) po tom, čo sa pokazilo zariadenie kondenzujúce paru na vodu.


Operátor elektrárne uviedol, že neboli zaznamenané nijaké náznaky prípadného úniku radiácie.


Atómové elektrárne zaisťujú v Južnej Kórei približne tretinu dodávok elektrickej energie, píše agentúra DPA, ktorá správu Jonhapu prebrala.


Do prevádzky bol 950.000-kilowattový reaktor Hanbit-1 spustený v roku 1986 a jeho životnosť by mala vypršať v roku 2025, približuje Jonhap. Reaktor sa nachádza v okrese Jongkwang, približne 350 kilometrov juhozápadne od juhokórejského hlavného mesta Soul.


Podľa hlásenia operátora juhokórejských atómových elektrární, spoločnosti Korea Hydro & Nuclear Power, funguje ostatných päť reaktorov jadrového komplexu Jong-kwang normálne.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies