TdF: Londýn nebude hostiť Grand Départ v roku 2017

NETKY.SK • 29 September 2015, 12:00 • 2 min
TdF: Londýn nebude hostiť Grand Départ v roku 2017

LONDÝN - Najslávnejšie cyklistické preteky na svete Tour de France neodštartujú v roku 2017 v Londýne. Britská metropola sa vzdala boja o právo hostiť tzv. Grand Départ pre vysoké náklady.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie prišlo po tom, ako unikla finančná správa z vlaňajšieho slávnostného začiatku v Yorkshire. "Vždy sme hovorili, že návrat Tour je závislý od financovania," uviedol generálny riaditeľ pozemnej dopravy pre Londýn (TfL) Leon Daniels pre BBC, ktorý nespomenul, či správa z Yorkshiru mala dopad na postoj Londýna k usporiadaniu štartu TdF.


Vlani sa vo Veľkej Británii uskutočnili úvodné tri etapy "starej dámy", jazdci prešli z Yorkshiru do Londýna a pri trati si v priebehu troch dní prišlo na svoje 3,5 milióna fanúšikov. Vzhľadom na úspech prisľúbila organizátorská spoločnosť Tour ASO veľmi skorý návrat na ostrovy. Najväčšie preteky sveta štartovali v Londýne aj v roku 2007, TfL vtedy poskytla 6 z 27-miliónového rozpočtu.


Favoritom na Grand Départ 2017 je momentálne údajne Nemecko, ktoré v lete obnovilo dohodu o vysielacích právach s ASO po trojročnej odmlke spôsobenej dopingovými škandálmi a nízkym renkingom. Nemci tento rok dominovali na Tour de France: šprintér André Greipel vyhral štyri etapy, čiastkového víťazstva a žltého dresu lídra sa dočkal aj Tony Martin, presadil sa tiež Simon Geschke. Štart budúcoročnej Tour de France bude v Normandii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies