Ťažké chvíle pre Berlusconiho: Odvolací súd mu potvrdil štvorročný trest!

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 07:00 • 2 min
Ťažké chvíle pre Berlusconiho: Odvolací súd mu potvrdil štvorročný trest!

MILÁNO - Milánsky odvolací súd dnes potvrdil rozsudok nad bývalým premiérom Silviom Berlusconim a odsúdil ho na štyri roky väzenia za daňové úniky v jeho spoločnosti Mediaset. Proti tomuto verdiktu sa Berlusconi môže odvolať na najvyššom súde. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Proces so 76-ročným mediálnym magnátom a ďalšími desiatimi obžalovanými trvá šesť rokov a ide v ňom o daňové úniky pri nákupe vysielacích práv pre Berlusconiho impérium Mediaset v 90. rokoch. 

Podľa obžaloby títo ľudia uviedli do pohybu systém, ktorý im priniesol zisky vo výške stoviek miliónov eur. Vďaka účtovným machináciám a nákupom cez neprehľadné zahraničné spoločnosti sa podľa vyšetrovateľov vyhli plateniu daní. Ďalšie nelegálne zisky potom vznikli umelým zvyšovaním cien týchto práv pri ich ďalšom predaji.

Berlusconi obvinenia poprel a tvrdí, že je obeťou politicky motivovaných prokurátorov. Súd nižšej inštancie Berlusconimu súčasne na tri roky zakázal vykonávať akúkoľvek verejnú funkciu počas piatich rokov alebo riadiť akúkoľvek spoločnosť počas troch rokov. Tieto sankcie však budú platiť iba vtedy, ak bude v dvoch odvolacích konaniach uznaný za vinného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies